Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 6
Sutra: 19° 19° 6
21. listopada 2019.
Svečanost privukla stotine

foto Božićna bajka na Trsatu: Zavjese svjetlosti ogrnule kule i zidine Gradine

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 9. prosinac 2017. u 20:50 2017-12-09T20:50:28+01:00

Svečanost otvaranja privukla je mnogo više posjetitelja nego što ih Gradina odjednom može primiti, pa se na ulaz čekalo i dulje od sat vremena. No svi koji su došli bili su oduševljeni

RIJEKA Uzdah oduševljenja stotina okupljenih Riječana prohujao je Trsatskom gradinom u trenutku paljenja čak stotinu i jedanaest tisuća lampica koje su poznatu utvrdu nad centrom Rijeke u prizor iz božićne bajke.

Spektakularan prizor dodatno je uveličan i vatrometom, uz prigodnu glazbenu kulisu. Zavjese svjetlosti ogrnule su kule i zidine Gradine, a već na samom ulazu postavljena je najveća božićna kuglica promjera pet metara, dok unutra posjetitelje dočekuje zmaj upregnut u kočiju, sve izvedeno od lampica.

G0912B26
Predbožićna svjetlosna čarolija na Trsatu / Snimio Roni BRMALJ

Mir junaka smjestio je ručno rađene jaslice, a u špilji je ledena bajka s čokoladnim kutkom za najmlađe, dok nešto starije očekuje i prigodna ponuda hrane i pića.

Svečanost otvaranja privukla je mnogo više posjetitelja nego što ih Gradina odjednom može primiti, pa se na ulaz čekalo i dulje od sat vremena. No svi koji su došli bili su oduševljeni.

- Čudesno, prekrasno, očaravajuće, bili su samo neki od komentara koje smo čuli od posjetitelja svih dobi, što je najbolja potvrda da je Rijeka napokon dobila pravu adventsku atrakciju zbog koje će, ne sumnjamo, do grada na Rječini potegnuti i mnogi iz bliže i dalje okolice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.