Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
20. ožujka 2019.
Plutajući terminal

Borba protiv Vladinog projekta: Burić najavljuje blokadu Krčkog mosta zbog lex LNG-a

Hrvoje Burić, Foto: M. GRACIN
Hrvoje Burić, Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2018. u 16:11 2018-03-15T16:11:00+01:00

Zahvaljujem se svim građanima koji su se odazvali prosvjedu protiv plutajućeg LNG terminala na Korzu, a pozvat ćemo ih i na blokadu Krčkog mosta ako se usvoji lex LNG, izjavio je Burić

RIJEKA Hrvoje Burić najavio je još jednom da će sa svojom političkom strankom »Bura« u slučaju da se prihvati lex LNG kojim će se omogućiti gradnja plutajućeg LNG terminala blokirati Krčki most na 15 minuta.

– Zahvaljujem se svim građanima koji su se odazvali prosvjedu protiv plutajućeg LNG terminala na Korzu, a pozvat ćemo ih i na blokadu Krčkog mosta ako se usvoji lex LNG, izjavio je Burić.

On je upozorio na činjenicu da je Mladen Antunović bio predsjednik Uprave državne tvrtke LNG Hrvatska, a od prošle godine je prešao u konkurentsku tvrtku Gasfin.

– To je čisti sukob interesa i tražimo odgovor nadležnih kako je to moguće i kakav je menadžerski ugovor imao Antunović. Na ovakav način se ne štite strateški državni interesi i ovaj slučaj objašnjava o kakvom je prljavom kontekstu riječ kada je riječ o realizaciji plutajućeg LNG terminala. Mi do danas nemamo odgovor je li LNG terminal politički ili komercijalni projekt.

Ako je komercijalni, što se ono kaže, pokažite nam brojke – tko će biti dobavljači plina, tko kupci i po kojoj će se cijeni plin kupovati, odnosno prodavati.

Što se tiče političke borbe protiv ovog projekta na županijskoj razini, nadam se da ćemo svi biti složni u Županijskoj skupštini i upozoravati javnost da Vlada mora štititi nacionalne interese, a plutajući LNG terminal to nije, zaključio je Burić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka