LISTA ZA RIJEKU TRAŽI OSTAVKU PREDSJEDNIKA HGK PGŽ

Blečić: Vidoje Vujić je nastavak politike Nadana Vidoševića

Damir Cupać

Koliko smo mi uspjeli saznati, Vujić je skupio ukupno dvije godine staža u gospodarstvu i to kao referent u Transjugu. A nije izabran Ratko Baretić, iako je zadovoljio sve kriterije, izjavio je Blečić, dodavši da bi netko trebao provjeriti kako je Komora postala vlasnik nekretnine na Bulevardu jer postoje sumnje da je bilo značajnih nepravilnosti u vezi s kupovinom te nekretnine



RIJEKA – Predrag Blečić iz Liste za Rijeku pozvao je predsjednika Hrvatske gospodarske komore Primorsko-goranske županije Vidoja Vujića na podnošenje ostavke, kao i gospodarskog vijeća koje ga je izabralo.


– Za predsjednika je izabran čovjek mimo svih kriterija, a njegov je izbor rezultat nastavka poltike Nadana Vidoševića na regionalnoj razini, ali i rezultat dogovora SDP-a i HDZ-a. Koliko smo mi uspjeli saznati, Vujić je skupio ukupno dvije godine staža u gospodarstvu i to kao referent u Transjugu. A nije izabran Ratko Baretić, iako je zadovoljio sve kriterije, izjavio je Blečić, dodavši da bi netko trebao provjeriti kako je Komora postala vlasnik nekretnine na Bulevardu jer postoje sumnje da je bilo značajnih nepravilnosti u vezi s kupovinom te nekretnine.


Blečić je pojasnio da se Lista za Rijeku zalaže za princip slobodnog udruživanja, a ne za obvezujući model udruživanja nacionalne Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore. – Predlažemo Vladi ukidanje obaveznog članstva pravnih i fizičkih osova u HGK-u i HOK-u i prelazak na dobrovoljni komorski sustav, prelazak komora u sustav gospodarske diplomacije, promjenu ustrojstva i načina financiranja, spajanje HGK-a i HOK-a u jednu jedinstvenu instituciju, te dajemo podršku razvoju clastera, odnosno udruživanje poduzetnika po sektorima djelatnosti, zaključio je Blečić.