Prenoćio u policiji

Bivši šef riječke policije Mirko Ružić prijavljen zbog nasilja u obitelji

Šarlota Brnčić

Ugledni odvjetnik s Krka Mirko Ružić prepraćen je jučer u riječki Prekršajni sud. Kako neslužbeno saznajemo nije se radilo o  fizičkom napadu, te na sreću nema ozlijeđenih



RIJEKA  Nekadašnji prvi čovjek riječke policije, a sada javni bilježnik s Krka, 59-godišnji Mirko Ružić preksinoć je uhićen zbog nasilja u obitelji te je, nakon noći provedene u policiji, jučer prijepodne prepraćen na Prekršajni sud u Rijeci što nije prošlo nezamijećeno.



Za više informacija, a želeći saznati i ishod prekršajnog postupka, obratili smo se predsjedniku riječkog Prekršajnog suda Davoru Grotiću koji nam je izjavio da je Ružić terećen zbog nasilja koje je provedeno u nazočnosti djeteta. »Rasprava je zaključena, ali za sada odluka nije donijeta. Vjerojatno će biti donijeta za par dana, no izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja majci njihova zajednička djeteta« priopćio nam je predsjednik Grotić po okončanju rasprave.





Na naše upite o prirodi Ružićeva uhićenja, iz PU primorsko-goranske kratko nam je potvrđena informacija da se radi o obiteljskom nasilju, bez iznošenja ikakvih detalja. Kako neslužbeno saznajemo, nije se radilo o fizičkom napadu te nema ozlijeđenih već je sve navodno stalo na verbalnoj razini.


S obzirom na socijalnu osjetljivost ovakvih slučajeva koji se u posljednje vrijeme sve učestalije događaju i očigledno ne zaobilaze niti jedan društveni sloj, policija je promptno reagirala i poduzela odgovarajuće korake kako eventualno ne bi došlo do još kakvih gorih posljedica.


Ružić se u prošlosti u nekoliko navrata već pojavljivao na stranicama crne kronike, no uvijek zbog prometne problematike. U sjećanju je ostala nesreća iz 1999. godine u blizini Kuka koju je Ružić doživio dok je bio načelnik PU primorsko-goranske i to u službenom policijskom automobilu.


Amnestiran je od odgovornosti zbog zastare i slučaj je pao u zaborav. Dvije godine kasnije imao je opet nesreću kod riječkog hotela Bonavia i svojim »mercedesom« oštetio više vozila. S »audijem A4« je 2003. godine imao prometnu u riječkoj Čandekovoj ulici, da bi 2006. godine na križanju Zvonimirove i Ulice Vinka Benca udario u vozilo ispred sebe i pobjegao s mjesta nesreće. Javio se par dana kasnije iz Austrije.


Posljednja u nizu nesreća zbila se u studenom prošle godine dok se sa »VW passatom« kretao prometnicom od Delte ka Pećinama. Nailaskom na otok kod Brajdice kojim se prometnica račva, »passat« je prednjim desnim kotačem udario u uzvišenje. Prevrnuo se zatim na desnu bočnu stranu i klizeći udario u parkirani »fiat punto« riječkih registracijskih oznaka. Vlasnik »fiata«, 25-godišnji Riječanin, nije bio u vozilu, a Ružić je završio u riječkom KBC-u na Sušaku.