Na dva kotača

Bike Rijeka Weekend: Pustolovina stotinu biciklista na četiri rute

Biljana Savić



RIJEKA Druženje dva dana na dva kotača koje će ujediniti cijeli riječki prsten – Bike Rijeka Weekend najavili su Bojan Šenkinc iz agencije Promotiv Travel i direktori turističkih zajednica riječkog prstena.


Bike Rijeka Weekend, kao što i samo ime kaže, biciklističko je vikend druženje koje će 8. i 9. travnja ponuditi duže i kraće rute kojima će se biciklima moći obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenje, Čavala, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice. Oba dana start je u 10 sati, samo prvog dana u Kastvu, a drugoga u Kraljevici


– Stavili smo limit na 150, a očekujemo oko 100 biciklista iz Istre, Gorskog kotara i riječkog prstena. Na raspolaganju će im biti ukupno četiri rute kojima će na dva kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavala, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice.




Rute prolaze dijelovima Biciklističke transverzale riječkog prstena čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaljev, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom. Kraća ruta za one s manje kondicije dugačka je 25 kilometara, a ona duža 40, kazao je Šenkinc i naglasio da su, s obzirom na to da je broj sudionika limitiran, obavezne prijave putem online obrasca.


Kotizacija za jedan dan iznosi 50, a za oba dana 80 kuna, a uključuje majicu, ručak na kraju ture, okrepe i organizaciju i vođenje.


Inače, projekt Biciklistička transverzala Riječkog prstena i pripadajuća aplikacija za mobitele Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog prstena. Projekt objedinjuje postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu.


Aplikacija Bike Rijeka osvojila je do sada 2. nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u siječnju 2016. godine te 2. mjesto u kategoriji »Electronic maps and travel guides«, odnosno elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12.međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap odrľanom u srpnju 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.