Promocija biciklističke transverzale

Bike Rijeka Weekend: Druženje na dva kotača

Biljana Savić

Užitak i za profesionalce, i za rekreativce / Snimio Silvano JEŽINA

Užitak i za profesionalce, i za rekreativce / Snimio Silvano JEŽINA

Odazvalo se stotinjak biciklista, profesionalaca i amatera, svih dobnih skupina, i to ne samo iz riječkog prstena, nego i iz Istre, Zagreba i Gorskog kotara



KASTAV Prvi dan Bike Rijeka Weekenda je odrađen, zapravo odvožen. Start je bio u jučer u 10 sati ispred oštarije Fortica u Kastvu, a na druženje na dva kotača odazvalo se stotinjak biciklista, profesionalaca i amatera, svih dobnih skupina, i to ne samo iz riječkog prstena, nego i iz Istre, Zagreba i Gorskog kotara.


»Jači« su išli dužom rutom dugačkom 40 kilometara: Kastav, Breza, Marčelji, Saršoni, Jelenje, Zastenice, Luke i Lopača, Kablari, marinići i opet Kastav. Oni malo lošije kondicije odabrali su kraću rutu od 23 kilometra: Kastav, Breza, Marčelji,  Saršoni, Kablari, Marinići, Kastav. U 15 sati svi su završili i bili spremni za ručak, te umorni, sretni i zadovoljni spremno čekali nedjelju, drugi dan biciklističkog druženja. Start je danas u 10 sati iz Kraljevice.


 Inače, projekt Biciklistička transverzala Riječkog prstena i pripadajuća aplikacija za mobitele Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog prstena. Projekt objedinjuje postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu.

Aplikacija Bike Rijeka osvojila je do sada 2. nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u siječnju 2016. te 2. mjesto u kategoriji »Electronic maps and travel guides«, odnosno elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap održanom u srpnju 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.