Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Rasprava u Zlatnoj koki

Belavić, Burić, Mandić i Miščević u debati o referendumskom pitanju

Snimio Vjekoslav Skledar
Snimio Vjekoslav Skledar
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2013. u 20:33 2013-11-26T20:33:00+01:00

Referendumsko pitanje: »Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?« bit će u fokusu riječke debate koja će se održati u četvrtak, 28. studenog, u caffe baru Zlatna koka na Sušaku (Kumičićeva 3) u 20 sati

RIJEKA Referendumsko pitanje: »Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?« bit će u fokusu riječke debate koja će se održati u četvrtak, 28. studenog, u caffe baru Zlatna koka na Sušaku (Kumičićeva 3) u 20 sati.
Tri dana uoči referenduma 1. prosinca, kada će birači konačno odrediti hoće li u Ustav biti unesena odredba za koju se zalaže inicijativa »U ime obitelji«, o tom će pitanju raspravljati: riječki vijećnik HDZ-a Hrvoje Burić, diplomirani pravnik Marin Belavić, filozof Nenad Miščević i novinar Davor Mandić.
Zamisao organizatorice debate Milje Juretić je da ona bude sastavljena od dva člana afirmacijske (Burić i Belavić) i dva člana negacijske ekipe (Miščević i Mandić), koji će iznositi svoja stajališta naizmjence u trajanju od pet do sedam minuta.
Nakon toga publika će moći postavljati pitanja, a na kraju će svaki govornik dobiti pravo na završnu riječ u trajanju od jedne do dvije minute. Publici će biti uručeni i glasački listići (ZA, PROTIV, SUZDRŽAN) te će se rezultati usporediti. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.