Primorsko-goranski HDZ

Beaković: Faraon Zlatko Komadina i njegov partner Hrvoje Burić rade od građana bedake

Damir Cupać

Rudolf Ljubičić i Dinko Beaković, Foto: S. JEŽINA

Rudolf Ljubičić i Dinko Beaković, Foto: S. JEŽINA

Komadina i Burić rade od vijećnika i građana bedake, ocijenio je Beaković. Dodao je da će tražiti preseljenje Hrvoja Burića iz oporbenih vijećničkih klupa kako bi sjeo u klupe u kojima sjede SDP-ovci i njihovi koalicijski partneri.



RIJEKA – Županijski vijećnici Dinko Beaković i Rudolf Ljubičić ocijenili su da se župan Zlatko Komadina ponaša faraonski, da je sada jasno zbog čega mu je lako biti župan, a teško mu je bilo biti ministar, te da je istina napokon izašla na vidjelo – da ga u svemu podržava Hrvoje Burić jer su dva člana s njegove nezavisne liste dobila mjesta u upravnim odborima, dok je svim ostalim oporbenim vijećnicima to onemogućeno.


– HDZ je na razini županije najjača stranka. A Zlatko Komadina provodi političku korupciju u najgorem obliku. On kontrolira nadzorne odbore, upravna vijeća, lučke uprave. Danas mi je jasno zašto mu je lagodnije biti župan nego ministar. On dobija državni novac i troši ga, a riječ je o 800 milijuna kuna i ne mora ni sa čim razbijati glavu.


Njegov je modus ponašanja pojavu osuditi, a druga spasiti, s tim da on ni pojavu ne osuđuje. Vrhunac županove politike je Hrvoje Burić koji je veliki protivnik Vojka Obersnela, a partner je Zlatku Komadini. Iako je Komadininino ponašanje gore od ponašanja Vojka Obersnela.




Dokaz da mu je Burić partner je ulaz ljudi s Burićeve liste u upravna vijeća koja kontrolira Komadina. Komadina i Burić rade od vijećnika i građana bedake, ocijenio je Beaković. Dodao je da će tražiti preseljenje Hrvoja Burića iz oporbenih vijećničkih klupa kako bi sjeo u klupe u kojima sjede SDP-ovci i njihovi koalicijski partneri.


– Sa SDP-om mu je mjesto nakon što je dogovorio da bude predsjednik odbora za pomorstvo, a Ivana Frančula i Boris Mijolović su postali članovi upravnih vijeća Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora i Zdravstvene ustanove Ljekarna Jadran, naveo je Beaković.


Rudolf Ljubičić pojasnio je da je HDZ odredio stručne ljude kao članove upravnih vijeća, ali se pokazalo da Komadina ne poštuje izborni rezultat i volju građana koji su se izjasnili za promjene.


– Takvo ponašanje rezultira izravnom štetom prema građanima, a najbolji je primjer opatijska Thalassotherapija. Za nabavku dva aparata izdvoji se oko 20 milijuna kuna, a zaposli se jedan liječnik pa se na pregled čeka najmanje osam mjeseci. Aparati su u uporabi osam sati pet dana i zbog toga su liste čekanja sve duže. Očito je da župan Komadina podržava loš rad i lošu organizaciju županijskih zdravstvenih ustanova, zaključio je Ljubičić.