Analitičari se "zaigrali"

Bank of America smatra da bi se Rijeka i Istra mogle odcijepiti od Hrvatske, slažete li se?

P. N.

Foto: S. JEŽINA

Foto: S. JEŽINA

Unatoč svojoj posebnosti unutar Hrvatske ili pak povijesnim okolnostima koje su ovu regiju često selile iz države u državu, pravi separatistički pokret u Rijeci ne postoji



Britanska odluka da napusti Europsku uniju jedan je od najznačajnijih političkih događaja u proteklih nekoliko desetljeća, ali dok je to “razvod” između države i Unije, diljem Europe postoje pokreti koji bi mogli podijeliti nacije, piše Business Insider.


Britanci se pritom pozivaju na studiju i kartu koju je kreirao Bank of America Merrill Lynch, a na kojoj se, između ostalih europskih pokrajina poput Katalonije, Korzike i Škotske, kao jedno od područja koje bi se moglo odcijepiti od matične zemlje nalaze Istra i Rijeka.


Na temelju kojih točno podataka su autori zaključili da bi se Rijeka i Istra mogli odcijepiti nije poznato, pogotovo kada je Rijeka u pitanju.




Unatoč svojoj posebnosti unutar Hrvatske ili pak povijesnim okolnostima koje su ovu regiju često selile iz države u državu, pravi separatistički pokret u Rijeci ne postoji.


Pozivi na decentralizaciju su česti i glasni i iz Rijeke i iz Istre, ali daleko je to od Katalonije.