Od natjecanja umirovljenika do fešte uz grupu Point i Lidiju Bačić

Bakarski susreti: Dinamična zabava na Žalu ribara

Sandy Uran

Igre su bile zabavne, ali i pomalo naporne, a za dobru atmosferu se pobrinuo Mario Lipovšek Battifiaca - prvo mjesto pripalo je ekipi umirovljenika s Praputnjaka, drugo onima sa Zlobina, a treće s Kukuljanova



BAKAR Na Žalu ribara je ovoga vikenda bilo vrlo živahno i to zbog održavanja tradicionalnih Bakarskih susreta. U prvom dijelu natjecanja nastupilo je sedam ekipa umirovljenika iz sedam mjesta s područja Grada Bakra: Zlobina, Hreljina, Bakra, Praputnjaka, Krasice, Škrljeva i Kukuljanova.


Umirovljenici su uoči početka natjecanja bili veseli i dobro raspoloženi, a pojedini parovi su čak i zaplesali, dok je grupa Point koja je poslije nastupila, tijekom večeri održala tonsku probu. Samo natjecanje bilo je vrlo dinamično a nekima i pomalo naporno, te je trebalo »doći i do zraka«. Za dobru atmosferu pobrinuo se Mario Lipovšek Battifiaca koji je kao i uvijek bio vrlo zabavan sa svojim vrckavim dosjetkama.


 Igre kuglanje loptama i plastičnim bocama, a poglavito ona simboličnog naziva »Bakarski baškot« koja se sastojala u tome da par natjecatelja u što kraćem vremenu pojede svatko svoj baškot umočen u crno vino, nisu bile nimalo jednostavne, čak štoviše, stekli smo dojam da su i podosta naporne.



Igra gađanja koša također je bila neizostavni dio ove zabavne manifestacije na kojoj je prvo mjesto pripalo ekipi umirovljenika s Praputnjaka, drugo onima sa Zlobina, a treće umirovljenicima s Kukuljanova. Uslijedila je kratka pauza, a potom su zaigrale mlađe ekipe, od kojih su neke bile dobro »nabrijane« te su pomno vježbale dio igračke »scenografije« dok je još trajalo natjecanje umirovljenika.  

U drugom dijelu natjecanja nastupilo je sedam domaćih ekipa Grada Bakra, a gostujuća ekipa bila je iz Općine Viškovo. Pobjedu je odnijela ekipa s Hreljina i to prvi put u povijesti, na drugo mjesto plasirala se ekipa Praputnjaka dok su treće mjesto podijelile četri ekipe s istim brojem bodova.


U potezanju konopa za svoju je ekipu – Zlobinjare »zasukao rukave« gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, dok su u revijalnom dijelu Bakarskih susreta nastupili predstavnici Uprave Grada Bakra i Općine Viškovo, a pobijedio je tim iz Općine Viškovo. Potezanje konopa i mjerenje snaga dviju Uprava bilo je vrlo »dramatično« što je cijeloj igri dalo posebnu, dodatnu draž. Nakon susreta održana je velika fešta uz nastup grupe Point i Lidije Bačić, koja je, kako to inače biva, potrajala do u kasne sate ove ljetne srpanjske noći.