Ogorčena građanka

Bakarska umirovljenica prozvala Klarića: “Zašto nova mazda 6, gradonačelniče?”

Sanja Gašpert

Tomislav Klarić / Foto Sergej DRECHSLER

Tomislav Klarić / Foto Sergej DRECHSLER

I za auto i za troškove reprezentacije već smo primili prijave, ali je ustanovljeno kako je sve transparentno i po zakonu, kazao je bakarski gradonačelnik 



BAKAR Uoči sjednice Gradskog vijeća Bakra, gradske vijećnike i novinare ispred zgrade Grada Bakra dočekala je Marija Karakaš, umirovljenica iz Bakra, koja je izrazila negodovanje činjenicom da bakarski gradonačelnik vozi novi službeni auto. »Besparica, nezaposlenost, rezovi, ušteda na socijali.To je naša stvarnost, kako u Hrvatskoj, tako i u Bakru. Zašto onda nova mazda 6 gradonačelniče? Kriza ili recesija, kako vi kažete, nije prošla«, poručila je Karakaš u obavijesti koju je podijelila vijećnicima i novinarima. Upravo je njezina pritužba bila i vijećničko pitanje SDP-ovca Maria Sirotića, dok je vijećnik HDZ-a Bruno Sirotić kazao kako »Marija Karakaš to nije sama izmislila«. Naime, kazao je Sirotić, imam saznanja kako je jedna osoba čula razgovor u kojem je rečeno »pismo je otišlo, sve ide prema planu«.


Odgovarajući na kritike, gradonačelnik Tomislav Klarić (HDZ) kazao je kako je o nabavci novog auta sve rekao na prošloj sjednici Vijeća.– Ako gospođa Karakaš, inače bivša djelatnica Grada Bakra, koja je otišla u mirovinu, za što joj je isplaćena i otpremnina, smatra da nešto nije po zakonu, neka prijavi, ali argumentirano. Što se tiče novog auta, prijašnji je bio osam ili devet godina star, imao je stalne popravke, a i stao u vožnji zbog blokiranja volana. Auto je potreban, pa koriste ga sve jedinice lokalne samouprave. Inače, i za auto i za troškove reprezentacije već smo primili prijave, ali je ustanovljeno kako je sve transparentno i po zakonu, kazao je Klarić.U raspravu se uključila i vijećnica HNS-a Branka Milojević, koja je kazala kako službene automobile koriste i drugi čelnici, kao i službene tvrtke te dodala – »pa neće se valjda gradonačelnik voziti na biciklu?«.