Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
15. listopada 2019.
Premijer dolazi na proslavu

Babić: Dan PGŽ-a trebali bi slaviti u Delnicama, a ne Opatiji

Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2014. u 17:44 2014-04-12T17:44:43+02:00

Upitno je što ima za slavit Primorsko-goranska županija u trenucima kada se u Ministarstvu regionalnog razvoja piše osmrtnica za Gorski kotar u obliku Zakona o regionalnom razvoju, koji negira neophodnost poticanja opstojnosti života u brdsko-planinskim područjima, naveo je Babić

RIJEKA Vijećnik u skupštini Primorsko-goranske županije Aljoša Babić zahtijeva od župana Zlatka Komadine da na svečanoj sjednici Županijske skupštine uruči premijeru Zoranu Milanoviću Deklaraciju o opstojnosti Gorskog kotara, a iz županije su na to uzvratili da su taj dokument krajem ožujka poslali premijeru.

Aljoša Babić, vijećnik u Županijskoj skupštini i predsjednik Zelene stranke, koja je partner u sedmeročlanoj vladajućoj koaliciji u županiji predvođenoj SDP-om, u današnjem priopćenju za javnost ističe da je neophodno upozoriti premijera na želju skupštine da se donese zakon o Gorskom kotaru.

»Upitno je što ima za slavit Primorsko-goranska županija u trenucima kada se u Ministarstvu regionalnog razvoja piše osmrtnica za Gorski kotar u obliku Zakona o regionalnom razvoju, koji negira neophodnost poticanja opstojnosti života u brdsko–planinskim područjima«, naveo je Babić naglasivši da »Vladu treba natjerati da pod hitno izmjeni predloženi zakon i da ministar Branko Grčić javno kaže kakva će biti sudbina zelenog srca Hrvatske.«

Osim toga, Babić smatra da se svečana sjednica trebala održati u Delnicama, a ne u Opatiji.

Iz županijske uprave su najavili da će na svečanoj sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak, 14. travnja u Opatiji nazočiti predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Ponukani novinarskim upitima o Babićevu priopćenju, iz županije su priopćili da je, prema zaključku Županijske skupštine, župan Zlatko Komadina nakon usvajanja, na sjednici održanoj 27. ožujka, Deklaraciju o opstojnosti Gorskog kotara poslao predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću.

»Na svečanoj sjednici Županijske skupštine, kojom obilježavamo Dan Primorsko-goranske županije, goste dočekujemo kao dobri domaćini, u ime svih stanovnika županije. Vjerujemo da će članovi Županijske skupštine i drugi uzvanici uživati u programu čija je okosnica upravo Gorski kotar te 170. obljetnica opatijskog turizma«, stoji u priopćenju iz županijske uprave. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.