Novo srce Rijeke

BRIŠČIKOV PLAN: Autobusni kolodvor na Delti bio bi triput jeftiniji od dugoočekivanog na Žabici

Andrej Petrak

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN



Akcija mladih nudi projekt novog autobusnog kolodvora na Delti, koji bi bio izgrađen do 2020. godine i koji bi koštao 150 milijuna kuna te time bio trostruko jeftiniji od dugoočekivanog gradskog projekta na Žabici. Kandidat AM za gradonačelnika Rijeke, Andrej Briščik, Deltu vidi kao novo srce Rijeke, s kolodvorom, prigradskim stajalištem, nadzemnom garažom i drugim sadržajima.


– Besmisleno inzistiranje na Žabici napuhalo je troškove gradnje na gotovo 400 milijuna kuna, zbog čega privatni investitori zaobilaze tu ideju u širokom luku. Mi nemamo namjere podržati takvo suludo trošenje novca. Moj plan je jednostavan, racionalan i izvediv u roku od dvije godine: do 2020. godine izgraditi novi autobusni kolodvor na gradskom zemljištu na Delti, rekao je Briščik.


On autobusni kolodvor na Delti smatra i praktičnijim rješenjem od onog na Žabici: »Udaljen 650 metara od Gradske ure, bliži je centru od Žabice. Smještajem uz cestu D404 osiguran je jednostavan prilaz autobusima i smanjenje prometne gužve u gradu. Trošak gradnje od 150 milijuna kuna, koji uključuje izgradnju autobusnog kolodvora, prigradskog stajališta, komercijalnih sadržaja i nadzemne parkirne garaže financijski je samoodrživ«.