Grad na brege

BOGAT PROGRAM Evo što je sve Kastav pripremio za proslavu Dana grada

Andrea Bralić

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Brojni Kastavci, od onih najmlađih do umirovljenika, sudjeluju u obilježavanju



KASTAV – Kastav zahvaljujući brojnim događanjima postaje cjelogodišnja destinacija, a važan segment u tome je obilježavanje Dana grada za koji je i ove godine pripremljen bogat program u kojem sudjeluju mnogi Kastavci od onih najmlađih, do umirovljenika.


U sklopu proslave, 4. lipnja se otvara dječje igralište i spomen park Partizan u Rubešima, u čije su uređenje Grad Kastav i Primorsko-goranska županija uložili više od 300 tisuća kuna, i koje će postati mjesto druženja, okupljanja, veselja ali i sjećanja na tradiciju i povijest ovog kraja, kazao je gradonačelnik Matej Mostarac koji je zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Zemirom Delićem, savjetnicom za društvene djelatnosti Emom Harej Čargonja, i Davidom Burburanom, zaduženim za sport, predstavio program proslave ovogodišnjeg Dana Grada Kastva.


– Nije slučajno da Kastav slavi svoj dan, 6. lipnja, kada se prisjećamo ljudi stradalih u Drugom svjetskom ratu. Kastav je sredina koja će uvijek isticati da je na antifašističkoj strani, rekao je Delić.




Iz programa su istaknuli otvaranje Kuće Belice, 5. lipnja, svečanu sjednicu 6. lipnja, Festival smijeha od 14. do 16. lipnja, te niz ostalih kulturnih, zabavnih, edukativnih i sportskih manifestacija.


Sve počinje u četvrtak, 30. svibnja, svečanim otvaranjem 56. Kastavskih sportskih igara, kada će u Kastvu predavanje održati Pero Kuterovac, jedan od naših najcjenjenijih kondicijskih stručnjaka.


Sve do kraja lipnja brojni kastavski sportski klubovi održavat će svoje turnire, a 8. lipnja održat će se sportski susret umirovljenika.


Prvog dana lipnja u planu je šetnja »Hodeć po Loze i Lužine«, a u nedjelju, 2. lipnja, održava se Dječji dan kojeg će obilježiti 17. Mića slikarska delavnica, predstava »Naš zeleni svijet« Kazališta Smješko, nastup navijačica DND-a Kastav, te kreativne radionice uz zabavu na Gumenom gradu koji će biti smješten na Fortici.


I ovom je prilikom istaknut veliki entuzijazam brojnih udruga, sportskih klubova, vrtića, škole, raznih društava i pojedinaca u organizaciji i sudjelovanju u programu Dana grada Kastva koji se naslanja na proslavu Jelenine i uvodi grad u još jedno, programima bogato, ljeto.