Lista eurorealista

BANDIĆEVCI U RIJECI: Amsterdamska koalicija i Nino Jakovčić su prevarili građane Rijeke i Pule

Damir Cupać

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

"Naša lista je lista eurorealista. Mi smo za Europsku uniju jer je važna za ostvarivanje mira i stabilnosti, ali smo svjesni da su solidarsnost i socijalna pravda izgubile protiv kapitala."



RIJEKA – Nositeljica liste Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365 za europske izbore Martina Bienenfeld naglasila je na predstavljanju izbornog programa u Rijeci, u stranačkim prostorijama Nezavisne liste Bura, da su na listi od 12 kandidata njih 11 nestranački ljudi s reprezentativnim profesionalnim karijerama.


– Bila mi je čast prihvatiti poziv i vjerujemo da ćemo se zajedno boriti. probat ćemo napraviti nešto dobro za građane Hrvatske. Svi mi možda potcjenjujemo važnost Europskog parlamenta jer veliki broj zakonskih okvira i uredbi dolazi iz Brixellessa i Strasbourga. Osobno ću se zalagati za turizam koji u institucionalnim okvirima EU-a nije dovoljno zastupljen, iako je svaki deseti građanin Europe zaposlen u turizmu. Europa je vodeća svjetska destinacija, ali taj status polako nestaje. U svom radu bavit ću se i obrazovanjem i mladim ljudima, izjavila je Bienenfeld.


Ljubo Jurčić pojasnio je da nije dobio direktive od Milana Bandića kada mu je ponudio mjesto na listi, već mu je zagrebački gradonačelnik rekao da bude kakav je.




– Naša lista je lista eurorealista. Mi smo za Europsku uniju jer je važna za ostvarivanje mira i stabilnosti, ali smo svjesni da su solidarsnost i socijalna pravda izgubile protiv kapitala. Želimo EU u kojoj ćemo se osjećati ugodno, a da bi to bilo moguće, potrebno je shvatiti da su se promijenile geopolitičke okolnosti zbog čega neke stvari treba redefinirati. Nije smisao ulaska u EU da hrvatski građani odlaze iz Hrvatske. Treba omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, a industrijska politika je izuzetno bitna za to. Sastavni dio takve politike mora biti i brodogradnja, kazao je Jurčić.


Hrvoje Burić pojasnio je da je on na listi zbog situacije u Uljaniku i 3. maju.


– Radi se o nepravdi prema građanima Rijeke i Pule. Amsterdamska koalicija, a najviše IDS, sve su činili da nestane brodogradnja. Nino Jakovčić je prevario građane Rijeke i Istre, a danas ga nema nigdje. Vrlo je bitna izlaznost i pozivam sve birače da izađu na izbore i da daju priliku sposobnim ljudima da se bore za hrvatske nacionalne interese, zaključio je Burić.