Sastanak Popadića i Kontuša

Autotrolejeva linija 1A ponovo vozi do centra grada? ‘To je praktički gotova stvar’

Marinko Glavan

Predstavnici VMO Kantrida načelno su prihvatili opciju da 1A vozi do centra, ali uz nešto prorijeđene polaske, no odlučili su ipak prije konačnog dogovora provesti konzultacije sa stanovnicima Kantride, rekao je Danko Švorinić / Snimio Sergej DRECHSLER

Predstavnici VMO Kantrida načelno su prihvatili opciju da 1A vozi do centra, ali uz nešto prorijeđene polaske, no odlučili su ipak prije konačnog dogovora provesti konzultacije sa stanovnicima Kantride, rekao je Danko Švorinić / Snimio Sergej DRECHSLER

Danko Švorinić: 1A će, 99 posto sigurno, voziti do centra. VMO će provesti konzultacije s građanima prije finalnog dogovora s Autotrolejom



RIJEKA Dobra vijest za građane Kantride, osobito Marčeljeve Drage: linija 1A ponovo će spajati Marčeljevu Dragu sa centrom grada, objavio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora (VMO) Kantrida Milan Popadić, nakon  sastanka s direktorom Autotroleja Albertom Kontušem i gradskom pročelnicom za komunalni sustav Irenom Miličević, kojemu je prisustvovao i gradski vijećnik Danko Švorinić. Iz Autotroleja, pak, tvrde da još ništa nije konkretno dogovoreno.


U poruci elektronske pošte koju je poslao našoj redakciji, Popadić poručuje kako je na sastanku »dogovoreno da linija 1A ponovo spaja Marčeljevu Dragu sa centrom grada«.


– Do sjednice VMO Kantrida koja je zakazana za 20. veljače, još će se iskomunicirati neki detalji s građanima te će linija 1A kretati do centra grada svakih sat vremena, do 31. ožujka, kad se očekuje stabilizacija prilika u KD Autotrolej i češći polasci iz Marčeljeve Drage, stoji u Popadićevoj poruci.




Ova bi vijest sigurno razveselila stanovnike Marčeljeve Drage, koji su prošlog mjeseca ostali bez izravne autobusne linije s centrom Rijeke, nakon što je trasa 1A skraćena do Prenoćišta »Kantrida«, da nam, nakon provjere u Autotroleju, glasnogovornica tog komunalnog društva Kristina Prijić nije odgovorila kako – još ništa konkretno nije dogovoreno.


– Točno je da je održan radni sastanak s predstavnicima VMO Kantrida gdje su se razmatrale mogućnosti povratka linije 1A na redovnu trasu. Razmatrano je nekoliko varijanti, te su predstavnici VMO-a, odlučili provesti dodatne konzultacije s građanima i povratno nas izvijestiti. Očekujemo njihovu odluku, te ćemo onda na taj način organizirati prometovanje linije. Svi korisnici bit će obaviješteni putem medija i web stranice KD Autotrolej, www.autotrolej.hr, poručila je Prijić.


Što je dogovoreno na sastanku provjerili smo i s gradskim vijećnikom Švorinićem, koji nam je potvrdio da ništa još nije sto posto dogovoreno, ali i da je povratak linije 1A na staru trasu do centra grada praktički gotova stvar.


– Predstavnici VMO Kantrida načelno su prihvatili opciju da 1A vozi do centra, ali uz nešto prorijeđene polaske, no odlučili su ipak prije konačnog dogovora provesti konzultacije sa stanovnicima Kantride, odnosno Marčeljeve Drage. Tako da će, 99 posto je sigurno, 1A uskoro opet izravno voziti u centar, rekao je Švorinić.