Ispunjena želja građana

Autotrolej ipak uvodi privremenu mini-bus liniju prema Kampusu

P. N.

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Autotrolej je najavio da će se tijekom uskrsnih blagdana uspostaviti linija 2 oko Trsata, u punoj trasi, a nakon blagdana bit će uspostavljena nova privremena mini bus linija od Kampusa, Ulicom Slavka Krautzeka, Mihanovićevom prema trsatskoj crkvi do Dvorane mladosti i dalje prema Kampusu



RIJEKA  Direktor KD-a Autotrolej Marin Rajčić na današnjem je Gradskom vijeću najavio da će se tijekom uskrsnih blagdana uspostaviti linija 2 oko Trsata, u punoj trasi, a nakon blagdana bit će uspostavljena nova privremena mini bus linija od Kampusa, Ulicom Slavka Krautzeka, Mihanovićevom prema trsatskoj crkvi do Dvorane mladosti i dalje prema Kampusu.


Ova će vijest svakako obradovati dio stanovnika Trsata koji su, nakon što je prije tri tjedna započela izgradnja kanalizacije na području Trsata, naprasno ostali bez javnog gradskog prijevoza, linije 2a.


Autotrolej je liniju ukinuo bez konzultacija s Mjesnim odborom, a nezadovoljni građani u međuvremenu su organizirali tribinu na kojoj su ukazali na neprihvatljivost ovakvog stanja i predložili rješenje.




No, Autotrolej se oglušio na njihove apele, odnosno napravio terenski izvid,  utvrdio da nema potrebe da se uvede izvanredna linija te im poručio da se obrate Mjesnom odboru.


Tu je problem ipak naišao na razumijevanje i akciju, zahvaljujući predsjednici MO-a Trsat, HNS-ovki Jani Sertić, koja je sa suradnicima pomogla da problem dođe do nadležnih te da se ipak riješi.


Također, i gradski vijećnik HNS-a te predsjednik gradske organizacije stranke Sandro Vizler na  sjednici Gradskog vijeća osvrnuo se na ovaj problem te time utjecao da u budućnosti do ovakvih situacija ne dolazi.