Planetarij

Astronomski centar Rijeka ovog ljeta nudi bogat sadržaj za Riječane, ali i turiste

Sanja Gašpert



Tijekom srpnja, u Planetariju Astronomskog centra Rijeka prikazivat će se filmovi »Utrka do Zemlje«, utorkom u 19 sati, »Pogled na planete/Priča o pogledu«, srijedom u 19 sati, »From Earth to the Universe«, film za strane turiste na engleskom jeziku, srijedom u 20.30 sati, »Povratak na Mjesec: zauvijek«, četvrtkom u 19.30 sati i »Neukrotivi Svemir« – izvor života, subotom u 20.30 sati.


Interaktivni (live) show uključuje »Vodič noćnim nebom – ljeto«, petkom u 19.30 sati i »Romantiku ispod zvijezda«, petkom u 20.30 sati. Filmovi su sinkronizirani na hrvatski jezik. Zvjezdarnica je otvorena subotom u 22 sata (ovisno o vremenskim uvjetima). Organizirane grupe od osam ljudi na više mogu doći po dogovoru. Izvanredni program uključuje 6. srpnja u 21 sat te 7. srpnja u 20 i 21 sat kazališnu predstavu »Četiri godišnja doba«, u režiji Irene Rajh Kunaver i autorice Pike Vončina, u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Od 12. srpnja na programu je redovno prikazivanje novog filma Priča o pogledu.


Astronomski centar do 13. rujna organizira program za strane turiste, uz film »From Earth to the Universe«, koji se prikazuje na engleskom jeziku. Ukoliko grupa želi film pogledati na nekom drugom jeziku, potrebna je prethodna najava na broj telefona 051/455-700 ili na [email protected]. Od 19. do 22. srpnja na programu je »Misija Apollo 11«, prigodni kratki show sklopu redovnog programa u digitalnom planetariju, kojim će biti obilježena obljetnica prvog spuštanja čovjeka na Mjesec.




Prodaja ulaznica obavlja se osobno u Astronomskom centru Rijeka, Sveti Križ 33, kao i na www.mojekarte.hr. Cijene ulaznica za planetarij je 20 kuna za odrasle, deset kuna za djecu, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom.Cijene ulaznica za zvjezdarnicu je 10 kuna.