Pogled u nebo

Astronomski centar: Bogat program povodom mjeseca astronomije i osmog rođendana

Sanja Gašpert

U novom showu u digitalnom planetariju Nebo budućnosti publika doznaje o kretanjima zvijezda oko središta Mliječne staze



RIJEKA Povodom Međunarodnog mjeseca astronomije te osme obljetnice otvaranja objekta, Astronomski centar Rijeka, kojim upravlja riječka gradska tvrtka Rijeka sport d.o.o., pripremio je bogat program u razdoblju od 4. do 29. travnja.


Tako se u prvom tjednu travnja, od 4. do 8. travnja, u digitalnom planetariju prikazuju show programi Moj prvi pogled u nebo, utorkom u 18 sati, Nebo budućnosti, kao novi program, srijedom u 18 sati, film Vibrato, četvrtkom u 19.30 sati, Vodič noćnim nebom – proljeće, petkom u 19.30 sati, film Carstvo svjetlosti, petkom u 20.30 i subotom u 19.30 sati, film Putovanje male zvijezde, subotom u 11 sati. Svi filmovi sinkronizirani su na hrvatski jezik. Zvjezdarnica je, u slučaju vedrog vremena, na programu subotom u 21 sat.


U novom showu u digitalnom planetariju Nebo budućnosti publika doznaje o kretanjima zvijezda oko središta Mliječne staze. U showu se saznaje više o orijentaciji na nebu, gibanjima zvijezda kao i o promjenama oblika zviježđa kroz desetke tisuća godina naše budućnosti. Show koji vode popularizatori astronomije namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole, srednjoškolcima te odraslima.




Prodaja ulaznica obavlja se osobno u Astronomskom centru Rijeka, Sveti Križ 33, kao i na www.mojekarte.hr. Cijene ulaznica za planetarij je 20 kuna za odrasle, a deset kuna za djecu, studente i umirovljenike. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu je 10 kuna.


Kontakt: Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.), telefon 051/455-700, faks 051/455-701, e-mail: [email protected], www.astronomski-centar-rijeka.hr, Facebook Astronomski centar Rijeka.