Fešta na šetnici

Art Molo Longo: Slavlje umjetnosti i zdravog življenja

Ljiljana Hlača

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Art molo longo privukao je i Demetrin zeleni kutak koji je došao sa svojom »eko« ponudom. A najveći interes među »šetačima« pobudio je zdravi PIK-ov doručak u okviru koje su se dijelile bučine kocke i planinski jogurt te akciju poliklinike ProVita gdje se mogao izmjeriti srčani tlak i šećer



RIJEKA Održan je još jedan Art Molo Longo koji se organizira u sklopu projekta Rijeka zdravi grad – Rijeka u kretanju, Grada Rijeke i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.


Ovo je četvrto izdanje manifestacije koja ima za cilj poručiti javnosti kako je kretanje jedan od stupova prevencije u očuvanju mentalnog i fizičkog zdravlja.


Da Molo longo već ima svoj status među rekreativcima dokazao je to i danas jer je šetnica duga skoro dva kilometara bila izuzetno dobro posjećena.




Posjetiteljima je omogućeno i razgledavanje raznih umjetničkih iznenađenja – poput slika, skulptura i fotografija, nakita, unikatnih torbi i odjevnih predmeta, suvenira, eko kozmetike, hrane.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN



Art molo longo privukao je i Demetrin zeleni kutak koji je došao sa svojom »eko« ponudom. A najveći interes među »šetačima« pobudio je zdravi PIK-ov doručak u okviru koje su se dijelile bučine kocke i planinski jogurt te akciju poliklinike ProVita gdje se mogao izmjeriti srčani tlak i šećer.


Manifestaciju je posjetio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je tom prilikom rekao kako bi prva poruka cijelog ovog projekta bila da je dobro da je Molo longo izašao iz sustava carinske zone te se otvorio za javnost (jer to dokazuje i mnošto ljudi danas), a druga poruka bi bila zdrava prehrana i sport.


Od programa treba spomenuti još projekt akademskog slikara Damira Šegote »Dragi Morčić« koji je izveden u suradnji s kolegama – umjetnicima Damirom Božićem, Melitom Sorola Staničić i Brankom Lenićem, a u okviru kojeg su se pisale poruke/želje koje su kasnije stavljane u boce i bačene u riječki akvatorij.


Zatim je tu doprinos Udruge »Tinta 901« koju vodi Diana Rosandić a koja je čitala na otvorenome, dok je u poslijepodnevnim satima upriličen prigodni program Plesne škole Rotondo te Dražena Turine Šajeta.


– U ovom projektu sudjelujem od samog početka i moram priznati da mi nije važna prodaja mojih djela, u ovom slučaju mojih fotografija, koliko da pokažem javnosti ono što radim, rekla nam je jedna od izlagačica na Art Molo Longu, Miljenka Matić, inače riječka umjetnica umjetničkog imena Tweety Mica.


– Nadalje, bilo bi dobro kada bi se na ovom prostoru riječkim umjetnicima svakog vikenda omogućio jedan štand te kako bi šetači mogli kupiti pokoji suvenir, pojesti koje jelo i slično. Onda bi to bilo baš super, poruka je Miljenke Matić.