Sajam turizma u Madridu

Aplikacija Bike Rijeka u finalu izbora za nagradu UNWTO-a

Biljana Savić

Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar

Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar

Ovu već nagrađivanu aplikaciju za mobilne uređaje, Bike Rijeka je izradila Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s turističkim zajednicama Riječkog prstena i agencijom Molekula. Mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz 8 gradova i općina Riječkog prstena



RIJEKA  Mobilna aplikacija Bike Rijeka u finalu je izbora za nagradu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO).


 Naime, ova već nagrađivana aplikacija za mobilne uređaje, Bike Rijeka, koju je izradila Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s turističkim zajednicama Riječkog prstena i agencijom Molekula, izabrana je za jednu od finalista izbora za prestižnu nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u kategoriji Inovacije u istraživanju i tehnologiji.


Nagrada će biti dodijeljena 20. siječnja 2016. godine za vrijeme održavanja Međunarodnog sajma turizma u Madridu, a finalisti će prezentirati svoje projekte 18. siječnja na UNWTO Awards Forumu.




Projekt Biciklističke transverzale Riječkog prstena i aplikacija Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog prstena, a objedinjavaju postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu.


Konkretnije, mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz 8 gradova i općina Riječkog prstena: Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar.


Najveća je pažnja posvećena prikazu staza i navigacija po njima, a staze se mogu birati po težini ili jednostavno prema lokaciji na karti. Navigacija stazom, osim same putanje, prikazuje i statistiku vožnje, vrijeme vožnje, prijeđenu udaljenost i brzinu.


Tijekom vožnje na Google karti prikazane su i atrakcije uz koje se prolazi, moguće je pronaći kontakt informacije o ugostiteljskim objektima, smještaju te ostale pomoćne servise.


U zajedničkom projektu uz Turističku zajednicu grada Rijeke sudjelovala je kreativna agencija Molekula kao i  turističke zajednice Riječkog prstena – Grada Bakra, Općine Čavle, Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Kostrena, Grada Kraljevice, Općine Jelenje i  Klana. Projekt je također prepoznat i sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice.


Osim ove nagrade, aplikacija Bike Rijeka osvojila je do sada i 2. mjesto u kategoriji »Electronic maps and travel guides«, odnosno u kategoriji elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap održanom u srpnju 2015. godine u Pragu.


Više možete pročitati u tiksanom izdanju u petak!