Osiguran novac

Apel urodio plodom: Udruga Koga briga platit će karatistici Lauri Lisac put na Svjetsko prvenstvo

P. N.

Laura Lisac (desno) će ipak otputovati u Čile / Snimio Roni BRMALJ

Laura Lisac (desno) će ipak otputovati u Čile / Snimio Roni BRMALJ

Društvo multiple skleroze PGŽ se zahvalilo Novom listu na podršci i objavi teksta te putem Facebooka objavilo da su iz riječke Udruge Koga Briga javili da će pokriti troškove puta Lauri Lisac



Nakon objave teksta u našem listu kojim smo uputili apel svim ljudima dobre volje da donacijama omoguće mladoj karatistici Lauri Lisac put na Svjetsko prvenstvo u Čile, danas se oglasilo Društvo multiple skleroze PGŽ.


Društvo multiple skleroze PGŽ se zahvalilo Novom listu na podršci i objavi teksta te putem Facebooka objavilo da su iz riječke humanitarne udruge Koga Briga javili da će pokriti troškove puta Lauri Lisac. 


Podsjetimo, na nedavno održanom Croatia openu na Zametu karatistica Delte Laura Lisac (15) osvojila je prvo mjesto u konkurenciji kadetkinja preko 54 kilograma.




Pobjedom na turniru Laura je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete što će se održati od 23. do 27. listopada u Čileu, a ondje će joj društvo praviti još pet mladih karatista s područja Primorsko-goranske županije.


Hrvatski karate savez pokriva 40% troškova putovanja u Čile, dok se obitelji karatista moraju sami snaći za ostatak koji iznosi oko 7.500,00 kuna. Roditelji perspektivne karatistice nisu u mogućnosti platiti toliki novac te je na Facebook stranicama objavljena molba za pomoć Lauri u njezinom odlasku na Svjetsko prvenstvo.