Završen natječaj

Andrej Marochini ostaje na čelu riječkog ViK-a?

Ljiljana Hlača

Andrej Marochini / arhiva NL

Andrej Marochini / arhiva NL

Trenutačno funkciju direktora ViK-a obnaša Andrej Marochini koji je na to mjesto došao 2012. godine, a kojemu istječe četverogodišnji mandat početkom rujna.



 Završen je javni natječaj za izbor direktora KD-a Vodovod i kanalizacija koji je bio raspisan u srpnju, a odluku o imenovanju čelnog čovjeka ovog komunalnog poduzeća, pred kojim predstoje veliki investicijski zahvati, donijet će Skupština Društva koja će se sastati krajem kolovoza.


Trenutačno funkciju direktora ViK-a obnaša Andrej Marochini koji je na to mjesto došao 2012. godine, a kojemu istječe četverogodišnji mandat početkom rujna. Prema neslužbenim informacijama na ovaj natječaj pristigla je samo jedna ponuda i to aktualnog direktora pa je tako riječ o formalnosti, odnosno ponovnom izboru starog direktora. Tražila se osoba s najmanje pet godina radnog iskustva, pravne, ekonomske ili tehničke struke. A osim uobičajene dokumentacije kandidat je trebao predočiti viziju društva do 2021. godine.


Andrej Marochini je diplomirani inženjer građevinarstva te je od 1992. godine bio vlasnik i direktor svojeg poduzeća Mar-Ing koje se bavilo građevinarstvom, nadzorom, uređenjem, opremanjem i konzaltingom. Prije osnivanja privatne firme, četiri je godine radio u ACI-ju, u sektoru građevinarstva te je bio voditelj izgradnje marine Ičići, održavanja i nadogradnje postojećih marina istarskog i kvarnerskog područja. U ViK je došao na mjesto Željka Mažara, koji je nakon dva odrađena mandata odlučio napustiti ovu gradsku tvrtku.