Manipuliranje

Aktivisti “Hoda za život” iznose netočne informacije. Medicinski fakultet u Rijeci nije donosio nikakav stav o začeću

Barbara Čalušić

Foto: S. JEŽINA

Foto: S. JEŽINA

Dekana Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Tomislava Rukavinu upitali smo na čemu aktivisti temelje ovakve izjave i je li istina da je riječki Medicinski fakultet kao institucija donio neku službeno mišljenje o ovoj problematici



RIJEKA Najavljujući »Hod za život« koji se ove godine 19. svibnja prvi put održava u Rijeci i kojim aktivisti žele poručiti da sva ljudska prava počinju začećem, članovi tima okupljenog oko ove akcije, osim uobičajenog izvrtanja znanstvenih činjenica, iznijeli su i jednu potpuno netočnu informaciju.


Naime, članica riječkog tima »Hoda za život« Blaženka Pulić na konferenciji za novinare govorila je kako je pravo na život od začeća temeljno ljudsko pravo iz kojega proizlaze sva druga građanska i ljudska prava te dodala kako su sve mjerodavne znanstvene institucije u Hrvatskoj i, ni više ni manje, sva četiri medicinska fakulteta, ustvrdila da život započinje začećem.


Dekana Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Tomislava Rukavinu upitali smo na čemu aktivisti temelje ovakve izjave i je li istina da je riječki Medicinski fakultet kao institucija donio neku službeno mišljenje o ovoj problematici.




– Koliko je meni poznato, ne sjećam se da se na Medicinskom fakultetu u Rijeci donosio bilo kakav službeni stav o navedenoj temi, niti je to od nas s bilo koje instance traženo.


Isto tako, ne sjećam se da je o tome bilo razgovora u okviru službenih tijela našeg fakulteta – poručio je prof. dr. Rukavina.