Privremeno ili...

Akcija policije i redara: Tržnica Brajda očišćena od buvljaka

Ljiljana Hlača

Uklonjen ulični buvljak na Brajdi / Snimio Ivica TOMIĆ

Uklonjen ulični buvljak na Brajdi / Snimio Ivica TOMIĆ

Prodavalo se samo ono što treba - voće, povrće te riba. Bez rabljenih stvari poput starih naočala, mobitela, odijeće, obuće, posuđa i slično. Neki tvrde da se među tim stvarima može naći i nešto što nije za odbaciti



RIJEKA Jučer je na tržnici na Brajdi bilo čisto  – barem u pogledu uličnog buvljaka koji desetljećima prkosi policiji i komunalcima.


Prodavalo se samo ono što treba – voće, povrće te riba. Bez rabljenih stvari poput starih naočala, mobitela, odijeće, obuće, posuđa i slično. Neki tvrde da se među tim stvarima može naći i nešto što nije za odbaciti.


Obično na Brajdi to ide tako – nadležne službe raščiste stvari (a vjerojatno dođu kada se prodaja malo protegne i do glavne prometnice), a onda se ulični prodavači sa svojim »drangulijama« ponovno vrate, doduše nakon nekog vremena.  I to tako ide u krug već godinama, riječ je uglavnom o ljudima s margine društva, čak i bez dokumenata.




Svaki grad ima jednu takvu priču, doduše na rubnim dijelovima, ali ne i u centru grada. Grad Rijeka je jednom davno najavljivao lokaciju za svrhu buvljaka. No, za sada nema ništa na tom planu.


Dobili smo i komentar Grada Rijeke u kojem stoji da policija i komunalni redari već dvadesetak dana sustavno obavljaju kontrolu lokacije na Brajdi.


– S obzirom na veći broj primjedbi građana i stanara te nadležnog Mjesnog odbora koji su nezadovoljni takvom situacijom, u dogovoru s policijom obavljat će se i nadalje redovita kontrola te lokacije, navodi se u Gradu Rijeci. Protiv prekršitelja komunalno redarstvo izdaje prekršajne naloge zbog zauzimanja javne površine bez odobrenja nadležnih gradskih službi. Ujedno napominjemo da se tijekom ove godine u više navrata uključivala i Carinska inspekcija koja je kontrolirala porijeklo robe i kažnjavala prekršitelje koji su prodavali robu bez registracije djelatnosti. Komunalno redarstvo je do sada izdalo protiv prekršitelja dvadesetak obveznih prekršajnih naloga, stoji u dopisu Odjela gradske uprave za komunalni sustav.