Prijateljstvo i dobročinstvo

Akcija ostvarila cilj: U humanitarnoj akciji i koncertu ”Budi tu 2017.” prikupljeno 118 tisuća kuna

Sanja Gašpert

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA U biblioteci Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka na Kantridi održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati humanitarne akcije i koncerta »Budi tu 2017.«, čiji je organizator Rotary Club Rijeka, a u sklopu koje je prikupljeno 118 tisuća kuna. Predsjednik Rotary Cluba Rijeka prof. dr. Goran Palčevski uručio je predstojniku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prof. dr. Sandru Dessardu simboličan ček s donacijom u iznosu od 118.000 kuna, koliko je prikupljeno tijekom humanitarne akcije i koncerta, održanog u prosincu prošle godine u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca.


– Akcija koja promiče osnovne rotarijanske vrijednosti – prijateljstvo i dobročinstvo, ostvarila je zadani cilj. Održana je u vremenu od listopada do prosinca prošle godine, najprije prikupljanjem donacija, a potom i završnim koncertom Parnog valjka. Prikupljenim sredstvima obnovit će se dio Odjela gastroenterologije, nefrologije i endokrinologije, točnije sanitarni čvor i kupiti potreban namještaj. Zahvaljujući ovoj akciji, do sada je uređeno i opremljeno nekoliko odjela bolnice na Kantridi. Prošlogodišnjom akcijom prikupljen je do sada najveći iznos, za što su uz prijatelje kluba, članove kluba, donatore i sponzore, uvelike zaslužni i članovi grupe Parni valjak koji su se odrekli honorara, kazao je dr. Palčevski, koji je zahvalio svim građanima koji su kupili ulaznice za koncert, kao i svim tvrtkama i institucijama koje su svojim donacijama poduprle organizaciju akcije. Posebna zahvala pripada i medijskim pokroviteljima za doprinos u promociji i najavi akcije i koncerta kao i HNK-u Ivana pl. Zajca na svesrdnoj pomoći u organizaciji. Dr. Palčevski podsjetio je kako se ova humanitarna akcija održava posljednjih nekoliko godina, a ukupno je do danas u proteklim akcijama prikupljeno oko 600 tisuća kuna. U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv raka, Rotary Club Rijeka nedavno je donirao stolicu za kemoterapiju Klinici za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka, vrijednu 19 tisuća kuna, a, prema riječima dr. Palčevskog, za mjesec dana riječkom KBC-u uručit će i informatičku opremu vrijednu 180 tisuća kuna.


Predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prof. dr. Sandro Dessardo zahvalio se na vrijednoj donaciji prikupljenoj u sklopu humanitarne akcije »Budi tu« te kazao kako ova akcija osim što je već postala lijepa tradicija, predstavlja i simbiozu između Klinike za pedijatriju i Rotary Cluba Rijeka. Kada sam nedavno pregledavao financijske izvještaje naše Klinike, vidio sam veliki input donacijskih sredstava, što je pomoglo u obnovi naših odjela i nabavci potrebne medicinske opreme, kazao je dr. Dessardo.