Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
O seksizmu i lažima

Akcija mladih: 'Zašto Poropat ne reagira na divljačke ispade Obersnela prema kolegici iz HDZ-a?'

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2019. u 14:08 2019-07-13T14:08:28+02:00

RIJEKA Akcija mladih osvrnula se na posljednju sjednicu Gradskog vijeća Grada Rijeke i reakcije objavljene nakon nje.

- Kolega predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat je, kako su mu napisali u priopćenju, morao reagirati na prozivku Akcije mladih što je napravio lakrdiju od gradskog vijeća.

Zanimljivo, nije našao potrebu reagirati na Obersnelovo divljaštvo kojem smo svjedočili na jučerašnjoj sjednici, divljaštvo i nekulturu koju mi vijećnici moramo trpjeti iz sjednice u sjednicu, divljaštvu koje je konačno i riječka javnost imala prilike vidjeti zahvaljujući snimci objavljenoj na portalu Fiuman.hr, budući da se od njegovog dolaska snimke na službenim stranicama grada cenzuriraju, a mikrofoni gase kako ne bi slučajno ostali zapisi divljanja njegovog političkog sponzora.

Mi vijećnici smo već navikli da nas se zove idiotima, kretenima, luđacima i budalama, a jučer je i javnost putem snimke imala priliku vidjeti da Obersnelu nije strano niti nasrtanje i dijeljenje seksističkih komentara vijećnicama.

Ne, Poropat nije uvidio potrebu da reagira na takvo ponašanje, ali je imao potrebu reagirati na bilo koji tekst koji se referira na, samo još jednu u nizu sramotnih epizoda riječke politike pod njegovom dirigentskom palicom.

Također, kolega Poropat, unatoč zdravim i otvorenim očima riječke javnosti ima drskosti da izjavi kako prema svima postupa jednako. Pa tako je vijećnik Hrvoje Burić za dobacivanje dobio progon s čak dvije sjednice bez prava glasa, a Obersnel za svoje divljanje i cjelodnevno ometanje vijeća svojim upadicama i uvredama dobije "Gradonačelniče molim Vas". I tako nebrojeno puta.

Nije mu problematično što na njegovim sjednicama Obersnelovo vrijeđanje vijećnika krene u 9.30 i ne staje do tri ujutro. To mu nije problematično i na to nema potrebu reagirati, već ima potrebu zloupotrebljavati institut predsjednika vijeća kako bi slao priopćenja i opravdavao svoju apsolutnu nekorektnost prema oporbi. Tako predstavlja cijelo vijeće na čije čelo je došao upravo tom tipičnom rečenicom "Gradonačelniče molim Vas", piše Akcija mladih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.