Odgovorili na prozivke

Akcija mladih: Nikola Ivaniš je riječki politički Luka Modrić koji se ničega ne sjeća

Damir Cupać

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

»Bilo bi dobro da barem većina u vijeću ne bude SDP-ova i to bi bio veliki pomak« rekao je Ivaniš, ne tako davne 2013. godine, uz to optuživši Obersnela da provodi »političko nasilje«, podsjetio je Briščik



RIJEKA Gradski vijećnik Akcije mladih Andrej Briščik odgovorio je na prozivke PGS-a i HNS-a za destrukciju na način da je podsjetio kolege da su nekada govorili potpuno drugačije, a Nikoli Ivanišu je poručio da je očito da se riječki politički Luka Modrić više ničega ne sjeća.


– »Prašina zaborava jako brzo pada. Ali neki trag je ipak ostao«, riječi su to Nikole Ivaniša u razgovoru za Novi list od 14. svibnja 2013 godine, koje savršeno opisuju posljednja dva nastupa HNS-a i PGS-a.


Na ovom posljednjem, od svih ljudi u ovom gradu baš se Nikola Ivaniš našao pozvan prozivati ostale da su »nekad govorili drugačije«.




Tada je on tvrdio da »SDP u Rijeci vlada apsolutistički i provodi političko nasilje«, tada je Ivaniš rekao »Obersnel priznaje samo svoje mišljenje«, no danas svi koji ne priznaju samo Obersnelovo mišljenje su po Ivanišu neprincipijelni.


»Bilo bi dobro da barem većina u vijeću ne bude SDP-ova i to bi bio veliki pomak« rekao je Ivaniš, ne tako davne 2013. godine, uz to optuživši Obersnela da provodi »političko nasilje«, podsjetio je Briščik.


Danas kada SDP i njegovi partneri iz HNS-a i PGS-a nemaju većinu u Vijeću i kada Obersnel ne može vršiti »političko nasilje«, nastavio je Briščik, Ivaniš smatra da je to prevara birača.


– Ostale optužuje za suradnju, a sam je te ne tako davne 2013. godine izjavio da je suradnja oporbe pitanje političke kulture i jedini način da se postignu promjene. Bit će, da se riječki politički Luka Modrić više ničega na sjeća. To je bilo nekad, a danas Ivaniš pod motom »luka različitosti« pljuje po svima koji razmišljaju različito, upozorio je Briščik. On je podsjetio kolege iz HNS-a i PGS-a da demokracija počiva na pluralizmu i različitosti u mišljenju.


– Mi poštujemo njihovo pravo da imaju drugačiji stav, ali ih pozivamo da oni poštuju i tuđe pravo na drugačije mišljenje. Mi smo svoje argumente javno izrekli, a s njihove strane smo dobili samo neutemeljene optužbe i niti jedan jedini konkretni argument. To nije ozbiljno političko ponašanje. Podsjećam, na zadnjoj sjednici usvojena je jubilarna stota odluka Gradskog vijeća. Uz tih sto usvojenih, Gradsko vijeće nije usvojilo 12 odluka. Od tih 12 odluka kolege iz HNS-a su također bili protiv njih deset, a sada to nazivaju destrukcijom i neradom. Je li to principijelan stav, postavio je pitanje Briščik.


On je zaključio da je Akcija mladih spremna razgovarati o činjenicama i pozvao sve da prestanu narušavati ugled Vijeća iznošenjem neistinitih i neutemeljenih konstrukcija samo zato što Gradsko vijeće više nije privjesak u rukama gradonačelnika.