Izvanredno stanje

Adamićeva do daljnjega ostaje zatvorena za promet, jutros u centru Rijeke ogromne gužve

P. N.

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Na mjestu gdje je bila oštećena skela, sada je podignuta nova, duplo šira skela s koje se sanira velika rupa na pročelju zgrade. Kako »dupla skela« sada zahvaća i jedan prometni trak Adamićeve, gotovo je sigurno da, ako se uskoro uspostavi promet, on će se odvijati samo jednim kolničkim trakom



Adamićeva ulica ostaje zatvorena do daljnjega – izvijestili su jutros iz Centra 112.


– Zbog urušavanja dijela zida na zgradi Korzo 13, do daljnjeg će ulice Scarpina, Adamićeva i Henckeova biti u potpunosti zatvorene za sav promet. Promet iz smjera istoka preusmjeriti će se obilaznim pravcem ulicama Slavka Cindrića-Milana Smokvine Tvrdog-Strossmayerova-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorello la Guardia i dalje prema zapadu. Promet iz smjera zapada odvija se normalno, stoji u priopćenju.


Situacija je, očekivano, izazvala ogromne gužve u prometu koji je ponedjeljkom ujutro posebno intenzivan.




U nedjelju u popodnevnim satima na gradilištu u Adamićevoj ulici, koja je od četvrtka zatvorena za promet, počelo je sanacija urušenog vanjskog zida zgrade »stare pošte«. Dio skele koji nije bio oštećen u urušavanju zgrade za sada je ostao, a na mjestu gdje je bila oštećena skela, sada je podignuta nova, duplo šira skela s koje se sanira velika rupa na pročelju zgrade. Kako »dupla skela« sada zahvaća i jedan prometni trak Adamićeve, gotovo je sigurno da, ako se uskoro uspostavi promet, on će se odvijati samo jednim kolničkim trakom.


Tijekom vikenda radnici su uspjeli otkloniti i sav urušeni materijal sa zgrade, kao i ostatke oštećene skele, tako da bi ukoliko se odluči da se promet tom ulicom ponovo uspostavi za ne postoje neki tehnički problemi, zbog čega bi se to dogodilo. Drugo je pitanje same sigurnosti prometa koji će se odvijati kroz Adamićevu, jer će mnogi izbjegavati vožnju tom ulicom. Zanimljivo je da se u nedjelju u Adamićevoj od robne kuće RI, dakle od spornog gradilišta prema Jadranskom trgu snimao film, pa su za potrebe filma radnici na scenografiji »ucrtavali« novu horizontalnu signalizaciju na toj prometnici.


Kako se zadnjih dana dosta pričalo o preregulaciji prometa u Rijeci kako bi se spriječio ponovo kolaps u gradu zbog situacije u Adamićevoj, možda bi bilo zgodno u pomoć pozvati scenariste iz tog filma koji su za poludnevno snimanje uspjeli u istom danu postaviti i ukloniti kompletnu horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju.