Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Nigdje bez zimske opreme

foto AUTOM KROZ SNIJEG Odvezli smo se autocestom od Rijeke do Karlovca, evo što smo putem vidjeli

Foto Edi Prodan
Foto Edi Prodan
Autor: ,
Objavljeno: 13. studeni 2017. u 8:46 2017-11-13T08:46:11+01:00

Na većem dijelu ceste je desetak centimetara snijega, a posebno je teško na dionicama između Vrata i Vrbovskog. No iako je promet iznimno slab, cijelim putem vidjeli smo ralice zimske službe koje prilično dobro obavljaju svoj posao

Na prvi pravi zimski dan odlučili smo se provesti putem od Rijeke do Zagreba i provjeriti u kakvom je stanju autocesta. Kratki zaključak je - osobnim automobilom se može proći bez većih problema, ali isključivo pod uvjetom da imate zimsku opremu

Snijeg počinje padati već neposredno iza naplatnih kućica na Grobniku, gdje prilično jak vjetar nosi susnježicu i smanjena je vidljivost. Udari bure najjači su na već tradicionalnom potezu Kikovica - Oštrovica, a "ozbiljniji" snježni pokrivač može se vidjeti već oko Tuhobića.

Na većem dijelu ceste je desetak centimetara snijega, a posebno je teško na dionicama između Vrata i Vrbovskog. No iako je promet iznimno slab, cijelim putem vidjeli smo ralice zimske službe koje prilično dobro obavljaju svoj posao.

Na najkritičnijim dionicama svejedno je teško voziti brže od 40 kilometara na sat. Najsporije se promet odvija na potezu od Delnica do Ravne Gore.

Snijega dosta ima i oko Bosiljeva, a snježni pokrivač nestaje neposredno prije Karlovca, gdje još pada jaka kiša. No i ona bi se tijekom dana trebala pretvoriti u snijeg.

Podsjećamo da je promet autocestom u potpunosti zabranjen za tegljače i kamione s prikolicom, a za tu kategoriju vozila trenutno nema nijednog slobodnog pravca na potezu Rijeka - Zagreb.

Foto Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.