Filmovi srijedom

ASTRONOMSKI CENTAR RIJEKA: Poseban program za turiste ”From Earth to the Universe”

Andrej Petrak



RIJEKA Astronomski centar Rijeka tijekom ljetnih mjeseci pripremio je poseban program za strane turiste na engleskom jeziku. Sve do 13. rujna, srijedom u 20.30 sati u digitalnom planetariju prikazuje se film From Earth to the Universe, na engleskom jeziku. U filmu gledatelji mogu uživati u sjaju različitih svjetova u Sunčevom sustavu i okrutnosti žarećeg Sunca.


– Napuštamo naš dom kako bismo vidjeli mjesta rođenja i umiranja zvijezda i još dalje od toga, daleko od ruba Mliječne staze do nezamislivog broja galaksija. Publika saznaje više o povijesti astronomije, izumu teleskopa te o današnjim divovskim teleskopima koji omogućuju istraživanje još dubljeg Svemira – najavljuju u Astronomskom centru.


Ako organizirana grupa, od osam ljudi i više, želi pogledati spomenuti film na nekom drugom jeziku, potrebna je prethodna najava na 051/455 700 ili [email protected]. Također moguće je organizirati i izvanredne projekcije istog filma ili nekog od filmova iz fundusa riječkog planetarija na nekoliko stranih jezika i to na njemačkom, francuskom, talijanskom, ruskom, engleskom te španjolskom jeziku. (