Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
GLAS, IDS, HSS i PGS

AMSTERDAMSKA KOALICIJA POTPISALA SPORAZUM U RIJECI Premijer ne smije biti kao malo dijete, kad nije po njegovom da se ide potući

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2019. u 12:58 2019-01-17T12:58:00+01:00

Ponašanje premijera Andreja Plenkovića u Saboru bilo je apsolutno neprimjereno, praktički premijer je gotovo fizički napao jednog zastupnika, to je loše za Hrvatsku i našu sliku u svijetu, ali incident čitajte u kontekstu izbora za Europski parlament i bildanja mišića i HDZ-a, i Mosta. No, ako je Plenković nervozan jer ima problema u svojoj stranci, neka to u njoj i riješi – izjavila je Anka Mrak Taritaš, šefica GLAS-a

RIJEKA  Ponašanje premijera Andreja Plenkovića u Saboru bilo je apsolutno neprimjereno, praktički premijer je gotovo fizički napao jednog zastupnika, to je loše za Hrvatsku i našu sliku u svijetu, ali incident čitajte u kontekstu izbora za Europski parlament i bildanja mišića i HDZ-a, i Mosta. No, ako je Plenković nervozan jer ima problema u svojoj stranci, neka to u njoj i riješi – izjavila je Anka Mrak Taritaš, šefica GLAS-a, u Rijeci, gdje su GLAS, IDS i HSS s PGS-om potpisali sporazum o koalicijskoj suradnji za izbore za Europski parlament.

Premijer ne smije imati tako kratak fitilj, čak i ako ga netko podsjeti da u ratu nije bio zbog toga što je bio »anemičan«.

– Mora otrpjeti takve napade, a ne reagirati kao malo dijete koje se ide potući kad nije po njegovom, kazala je Mrak Taritaš. 

– Sukob između Mosta i HDZ-a je sukob za isto biračko tijelo, a jasno da je Plenković nervozan jer mu se svaki projekt pretvori u aferu, kaže predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Amsterdamska koalicija ovim je sporazumom dogovorila da će IDS imati prvo mjesto na zajedničkoj listi za Europski parlament, GLAS će biti drugi, HSS treći, a HSU, čije se pristupanje očekuje do kraja mjeseca, četvrto mjesto. Sama Anka Mrak Taritaš bit će na simboličnom 12. mjestu, a Krešo Beljak na 11. mjestu. PGS će također imati jedno mjesto na listi.

– Bit ćemo iznenađenje izbora, a to i ne čudi jer smo po anketi Ipsosa trenutno druga snaga u Hrvatskoj, odnosno prva oporbena snaga sa 12,1 posto, iza HDZ-a koji ima 20,1 posto podrške, a po ovom istraživanju su Živi zid i SDP izjednačeni sa 10,8 odnosno 10,6 posto podrške.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.