Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
25. veljače 2020.
Humanitarni iskorak

AKCIJA UDRUGE KOGA BRIGA Fužinarskim danom sporta i gastronomije do lokomata

Najavili veliku fužinsko-riječku humanitarnu akciju - David Bregovac, Nataša Blažević Starčević i Kristian Sirotich / Snimio  Roni BRMALJ
Najavili veliku fužinsko-riječku humanitarnu akciju - David Bregovac, Nataša Blažević Starčević i Kristian Sirotich / Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 2. kolovoz 2019. u 22:17 2019-08-02T22:17:26+02:00

Akcija koja će se održati 10. kolovoza u centru Fužina, okupit će predstavnike goranskih lokalnih samouprava, novinare i sve ljude dobre volje koji će se moći natjecati u kuhanju, veslanju, piljenju balvana i bicikliranju, a sve u cilju  nabavke lokomata 

RIJEKA/FUŽINE Udruga »Koga briga« ovoga ljeta u sklopu humanitarne akcije prvi put odlazi izvan riječkog područja – u Fužine. Organizatori će 10. kolovoza uz pomoć svih zainteresiranih dobrih ljudi novac skupljati za tzv. lokomat, rehabilitacijski uređaj za terapiju nepokretnih i teško pokretnih osoba.

Potpredsjednik udruge Koga briga Kristian Sirotich naglašava kako je fužinska humanitarna akcija tek uvod za daljnji posao Udruge.

Dodatni sadržaj

– Ovo je uvodna priča za nešto što će udruga Koga briga raditi sljedećih 12 mjeseci, ali o tome trenutno ne možemo više govoriti. Pravi početak te akcije bit će u rujnu – dodao je Sirotich.

Novac će se u Fužinama skupljati gastronomskim i sportskim natjecanjima. Naime, lokalne samouprave Gorskog kotara i druge ekipe kuhat će lovački gulaš, dok će novinarske ekipe i gosti kuhati goranske knedle.

U isto vrijeme će se održati natjecanje u veslanju čamcima na napuhavanje, kao i utrka biciklima te natjecanje u piljenju balvana.

– Ovo je odlična prilika da pomognemo potrebitima, ali i da ponudimo turistima dodatni sadržaj te se nadam da će puno Riječana doći poduprijeti ovu akciju – naglasio je David Bregovac, načelnik općine Fužine.

S njime se složio i direktor fužinske Turističke zajednice Marinko Jakovljević, koji je naglasio kako će se ova humanitarna akcija odviti u okviru manifestacije Ljeto u Fužinama.

S kotizacijom majica i obrok

– Kotizacije će za kuhanje i veslanje biti 200 kuna po ekipi, dok će »pilari« platiti 100 kuna po ekipi, biciklisti 50 kuna po osobi, a planiramo dodati i natjecanje u trčanju, što će također iznositi 50 kuna po osobi – naveo je Sirotich, dodavši da će svi koji uplate kotizaciju dobiti majicu s logom Udruge i jedan besplatni obrok.

– Naša manifestacija »Ljeto u Fužinama« odvija se već više od 20 godina, a ovakva humanitarna priredba je izuzetno dobrodošla. Iskoristio bih priliku da pozovem sve Riječane i ostale ljude koji budu u blizini Fužina da se odazovu ovoj akciji – rekao je direktor Jakovljević.

Inicijativa Dina Rađe

Iz udruge Koga briga naglašavaju da su na poziv i inicijativu proslavljenog košarkaša Dina Rađe odlučili napraviti iskorak i organizirati akciju izvan Rijeke koja će ujediniti Hrvatsku, ali i napraviti veliku korist za ljude kojima je lokomat potreban u rehabilitaciji.

– Na poziv i inicijativu našeg ambasadora i novoga člana Dina Rađe, odlučili smo se maknuti iz Rijeke i napraviti iskorak. Naša ideja je pokušati u četiri najveća hrvatska grada osigurati po jedan lokomat i učiniti ga dostupnim pacijentima u Hrvatskoj potpuno besplatno – dodao je Sirotich, naglasivši da se osobe zainteresirane za akciju mogu prijaviti na Facebook stranicama udruge Koga briga, ali i na licu mjesta u Fužinama.

 

 

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.