Tiskovna konferencija

AHMETOVIĆ I KOMADINA Upravni sud u Rijeci odbacio tužbu Općine Omišalj zbog LNG-a, no ići ćemo sve do europskih sudova

Marinko Glavan

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Žalit ćemo se Visokom upravnom sudu. Nakon svega što sam u ove dvije godine, koliko se intenzivno bavim problematikom LNG terminala, doživjela od hrvatskih institucija, nisam ni očekivala drugačiju odluku suda, rekla je Mirela Ahmetović ističući kako se Općina Omišalj jednako  intenzivno  priprema za nastavak pravosudne borbe pred europskim pravosuđem



Upravni sud u Rijeci odbacio je tužbu Općine Omišalj protiv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja radi ocjene zakonitosti izdavanja 1. izmjene i dopune lokacijske dozvole za realizaciju projekta plutajućeg LNG terminala, izvijestili su na konferenciji za novinare Mirela Ahmetović, omišaljska načelnica i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. 


Ahmetović je kazala kako je presuda nepovoljna po Općinu Omišalj, ali i najavila kako nema namjeru stati, sve do europskih sudova. 


– Žalit ćemo se Visokom upravnom sudu. Nakon svega što sam u ove dvije godine, koliko se intenzivno bavim problematikom LNG terminala, doživjela od hrvatskih institucija, nisam ni očekivala drugačiju odluku suda. Upravo zbog toga već smo pokrenuli intenzivnu komunikaciju s Europskom komisijom, s čijim predstavnikom u Hrvatskoj Brankom Baričevićem sam već razgovarala, i Europskim parlamentom, jer je upitno koliko uopće možemo imati povjerenja u hrvatsko pravosuđe u ovom slučaju, rekla je Ahmetović, ističući kako se Općina Omišalj jednako  intenzivno  priprema za nastavak pravosudne borbe pred europskim pravosuđem.