Pedeset vozila pod maskama

25. maškarani Rally Pariz – Bakar: Najluđe je bilo na Korzu

Marinko Glavan

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Najviše pozornosti relijaši su privukli na Korzu, gdje su svoja vozila izložili znatiželjnim građanima. Bilo je tu svega i svačega, od jednostavno ukrašenih automobila, preko onih s političkim porukama, a najviše pažnje plijenio je avion dvokrilac nalik onima iz Drugog svjetskog rata, ruku djelo ekipe iz Brguda



RIJEKA  Najluđi rally na svijetu, Maškarani Rally Pariz – Bakar u svom je jubilarnom, dvadeset i petom izdanju, protutnjao danas Rijekom i okolicom.


Gotovo pedeset vozila, s pripadajućim posadama, već tradicionalno, krenulo je s Krimeje, ispred nekadašnjeg restorana Pariz prema Bakru, ove godine zbog jubileja proširenom rutom koja je vodila preko Korza na Čavle, Škrljevo pa put Kostrene i do konačnog cilja u Bakru.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





Najviše pozornosti relijaši su privukli na Korzu, gdje su svoja vozila izložili znatiželjnim građanima. Bilo je tu svega i svačega, od jednostavno ukrašenih automobila, preko onih s političkim porukama, a najviše pažnje plijenio je avion dvokrilac nalik onima iz Drugog svjetskog rata, ruku djelo ekipe iz Brguda.


– Pet ljudi delalo je na njemu deset dana, non stop, i evo sad letimo na rallyju, objasnili su nam članovi posade prigodno odjeveni u letačke jakne, kape i naočale.


Kako i priliči, smotra na Korzu održana je pod budnim okom Meštra Tonija i kraljice karnevala Sandre Ložnik Videčak, koji su oboje bili zadovoljni viđenim.


– Posebno mi je drago što se 25. Rally Pariz – Bakar poklapa s 25. obljetnicom mog meštrovanja i što je rally kroz sve te godine ne samo opstao, nego je sve zanimljiviji i sve bolji, rekao je Meštar Toni.


Kraljica karnevala, i sama nekad sudionica rallyja, imala je samo riječi pohvale.


– Ovo je jedinstveni rally i neizostavni dio karnevala. Drago mi je da ta tradicija traje već četvrt stoljeća, i da se svo to vrijeme sudionici i publika dobro zabavljaju, rekla je kraljica Sandra.


Po završetku rallyja druženje sudionika i ljubitelja maškarane zabave na kotačima nastavljeno je do sitnih sati.