Upečatljiva poruka

Život je ono što učiniš od njega: Bili smo na proslavi Dana OŠ Zvonka Cara

Nataša Car

Foto  N. CAR

Foto N. CAR

Učenicima, mentorima i jubilarcima dodijeljen je niz priznanja, a nova nagrada Zvon dobrote pripala je učenici Gabrijeli Katušić

CRIKVENICA – Na jučerašnjem Danu Osnovne škole Zvonka Cara, djelatnici, učenici i gosti prisjetili su se najvažnijih trenutaka protekle školske godine, istaknutih projekata, a dodijeljena su i mnoga priznanja. Najsvečaniji trenutak sjednice bio je proglašenje učenika generacije. Ovogodišnje kandidatkinje bile su osmašice Nika Šnjarić, Carmen Benić i Sofija Lekaj. Sve učenice imale su prosjek ocjena od minimalno 4,8 i uzorno vladanje te su svojim radom pridonijele ugledu škole, no učenicom generacije proglašena je Sofija Lekaj. »Život je ono što učiniš od njega, uvijek je tako bilo i uvijek će tako biti«, istakla je ovogodišnja učenica generacije citat koji ju je motivirao sve ove godine. »Iako se rastajemo, nadam se da ćete uvijek pamtiti naše zajedničke trenutke«, poručila je Lekaj svojim kolegama te je, kao predstavnica svoje generacije, zahvalila svim učiteljima.Valja istaknuti da Grad Crikvenica nagrađuje sve učenike knjigama, a učenika generacije srebrnjakom i priznanjem.​​

Prvi Zvon dobrote




Grad Crikvenica svake godine nagrađuje sve učenike koji su dosegnuli županijsku ili više razine natjecanja. Predsjednik Gradskog vijeća Josip Friš dodijelio je brojne nagrade za natjecanja na županijskoj, državnoj ili međunarodnoj razini. Osim istaknutih rezultata na raznim natjecanjima, nagraditi treba i promicanje tolerancije, sudjelovanje u humanitarnim akcijama i projektima prevencije nasilja. Ove je godine tako prvi put podijeljena nova nagrada »Zvon dobrote« koju je predložio član školskog odbora i ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce Nikica Sečen. Osam učenika nominirano je za ovu nagradu, a najjačim promicateljem ovih vrijednosti proglašena je Gabrijela Katušić za koju je razredni odjel rekao da pozitivno utječe na sve te ih potiče u pozitivnim i humanim idejama.


Školski odbor OŠ Zvonka Cara utemeljio je 1998. godine i priznanje za učitelje i djelatnike škole za postignuća učenika koje je ove godine dobilo devet djelatnika: Anamarija Grbčić-Pahlić, Erna Prpić, Julijana Plenča, Branka Brnić, Ivana Hegeduš Crnčić, Sanja Krešić, Anja Kostanjšek Brnić, Ivo Tkalec i Rešad Mujkanović.



Učenici koji su dobili nagrade su Tea Mataija, Dominik Rogić, Anton Lekaj, Rea Vukić, Antonia Ljubobratović, Katarina Peričić, Leon Klarić Babić, Ana Smojver, Gabrijela Katušić, Magdalena Radetić, Ivano Sundać, Vesna Dujak, Carmen Benić, Dora Rajković, Sofija Lekaj, Ela Marija Vukić, Ena Ban, Katja Stipeč, Mario Bošnjak, Sara Mehmedović, Ira Đerić Hasanac, Marko Dragičević, Mauro Matejčić, David Bogdanović, Leon Stipeč, Ivan Putrić, Ivan Vilušić, Lana Pažanin, Hana Osman, Andrea Kiš, Anamarija Stipeč, Jana Vilušić, Vid Krešić, Jakov Barnjak, Andrej Bogdanović, Ivano Tomljanović, David Valković, Katia Butorac, Franko Škiljan, Damjan Divković, Tara Valković, Tara Škiljan, Katia Milić, Lejla Burić, Luka Pleša, Luka Jovanović, Mauro Jurković, Rafael Fugošić, Anamarija Katušić, Monica Leogrande, Nika Antić, Petra Varelija, Ines Kolaković, jan Matić, Jakov Ferić, Edis Azirović, Ivan Martinović, Mauro Suden, Paolo Latin, Frane Butorac, Robert Maravić, Erduan Alija, Gabriel Beppe Tomas, Bruno Vilušić, Lovro Marčelja, Eldin Aličajić, Andro Blažević, Mario Dimec, Elena Martinović, Una Marija Odžić, Leona Derossi, Borna Mohač i Filip Hrelja.





Jubilarne nagrade


Ministarstvo znanosti i obrazovanja svake pak godine dodjeljuje jubilarne nagrade zaposlenicima u školstvu koju je primilo devet zaposlenika: za pet godina Dijana Jezidžić, za 15 godina Eva Tomljanović, Dubravka Šarić i Ana Lončarić Kostrenčić, za 20 godina Andrea Barac, za 25 godina Branka Brnić, za 35 godina Tatjana Veljanovska i Milena Nećak, a najduži staž ima Irena Vretovski koja u školi radi 40 godina.


Na sinoćnjoj svečanosti istaknuto je da je tijekom ove školske godine OŠ Zvonka Cara pohađalo 345 učenika, od kojih su mnogi pod vodstvom svojih učitelja i mentora postigli značajne uspjehe i sudjelovali u mnogim projektima. Jedan od posebnih i dugoočekivanih trenutaka ove školske godine bio je ulazak u novu sportsku dvoranu. Učenička zadruga Zvončica nedavno je svojim projektom Clothilda stekla pravo sudjelovanja na državnoj smotri u Vinkovcima, proveden je projekt »Innovate your dreams« u kojem su sudjelovale 64 države, 100 tisuća učenika i više od 1.600 učitelja i škola, a profesor Ivo Tkalec dobio je prestižnu nagradu »Faust Vrančić« za izniman doprinos razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja te počasno zvanje za područje tehničke kulture od strane HZTK-a. Škola aktivno sudjeluje i u projektu Grada Crikvenice »Otpad uredi, kune uštedi« u čijem sklopu je nastala eko-himna za koju su riječi napisali učenici PŠ Selce, a koju će svi prvi put javno moći čuti danas na Trgu Stjepana Radića u 17 sati, u sklopu obilježavanja Dana zaštite okoliša.