Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Dječji tjedan

'Želimo više igrališta i McDonald's': Gradonačelnik Crikvenice primio male sugrađane

'Želimo više igrališta i McDonald's': Gradonačelnik Crikvenice primio male sugrađane
'Želimo više igrališta i McDonald's': Gradonačelnik Crikvenice primio male sugrađane
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2018. u 10:25 2018-10-02T10:25:19+02:00

Učenike i vrtićare zanimalo je sve – od radnog vremena gradonačelnika i najnovijih investicija do toga kad će se otvoriti prvi McDonald's u Crikvenici, no ipak su ih najviše zanimali planovi i mogućnosti za izgradnju još sportskih i dječjih igrališta u različitim dijelovima grada

CRIKVENICA Jučer je susretom djece s gradonačelnikom Damirom Rukavinom službeno započeo Dječji tjedan u Crikvenici. Učenike crikveničkih osnovnih škola i djecu vrtićke dobi zanimalo je sve – od najnovijih investicija do toga kad će se otvoriti prvi McDonald's u Crikvenici, no glavna tema bili su sportski prostori.

Gradonačelnik je na svako pitanje dao odgovor, a nakon razgovora djeca su sa svojim voditeljicama i predstavnicima grada popila sok i uživala u zdravim zalogajčićima. Djeca su odmah na početku zahvalila Rukavini na prijemu, a on im je poručio da vjeruje kako upravo među njima sjedi budući gradonačelnik ili gradonačelnica koji će jednog dana voditi grad. Kako se vodi grad, Rukavina je djeci dočarao odgovorima na njihova pitanja. A bilo ih je mnogo, jer su radoznali đaci, osim o radnom vremenu gradonačelnika, htjeli znati sve i o novim sportskim terenima.

Projektiranje bazena

Djecu su najviše zanimali planovi i mogućnosti za izgradnju još sportskih i dječjih igrališta u različitim dijelovima grada. Kad je riječ o sportskim ulaganjima, treba istaknuti dvoranu OŠ Zvonka Cara koja će se uskoro otvoriti, Boćalište Gornji kraj – Ladvić koje se uskoro kreće graditi i bazen olimpijskih dimenzija u centru grada koji je u fazi projektiranja.

Bilo je i govora o tartan stazi za koju se zanimala članica Atletskog kluba Crikvenica, a gradonačelnik je rekao da je ona također u planu. Djeca su pitala i za kuglanu, na što je gradonačelnik priznao da onu kod Ad Turesa treba obnoviti. U odgovorima na mnoga pitanja o sportskim prostorima, gradonačelnik je otkrio da se planira još i sportski centar u Jadranovu.

Na red su došla i pitanja o projektima u školama i vrtićima. Polaznike vrtića Radost zanimalo je kada će radovi na njihovom dvorištu biti završeni. Za to će se najmlađi još malo morati strpjeti, no kad bude gotovo, boravak u vrtiću bit će »još ugodniji nego što već je«, odgovorio je gradonačelnik. Jednog je školarca zanimalo je li moguće prilagoditi raspored vožnje City busa na liniji do Gornjeg kraja kako učenici koji ranije završe s nastavom ne bi morali dugo čekati prijevoz. Rukavina je istaknuo kako su ovakvi razgovori korisni zato što sada zna da postoji nedostatak koji će imati na umu pri eventualnoj promjeni rasporeda vožnje.

Slijedi niz programa

Djecu je zanimalo i kako se rješavaju problemi u pojedinim naseljima grada. U Selcu se tako pokušava riješiti problem parkiranja gradnjom garaže, a u Crikvenici će se barke i brodovi od vremenskih neprilika zaštititi novim lukobranom. Prema Dramlju će se urediti potrebne šetnice, a u Jadranovu će se urediti obalni dio.

Nakon razgovora djeca su se još kratko ostala družiti u Sali za sastanke, no ubrzo su se morali vratiti na nastavu. Prvi dan Dječjeg tjedna, 1. listopada, ujedno je i Međunarodni dan djeteta koji je također obilježen u svim obrazovnim institucijama. Program Dječjeg tjedna nastavlja se u sljedećim danima, a kroz projekt Aktivni u zajednici u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i hostelom Karlovac, 4. listopada djecu čeka zabavan, cjelodnevni program.

Za taj datum planiran je i 2. Sajam mogućnosti koji se provodi s Policijskom upravom PGŽ-a i Vijećem za prevenciju kriminaliteta u sklopu projekta M.A.H. (Mogu ako hoću) na kojem se udruge i klubovi te umjetnička društva s područja grada nastoje prezentirati djeci kako bi se ona uključila u iste.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.