Veseli ispraćaj

Zdravica okupila šest tisuća ljudi u Novom Vinodolskom, uz pjesmu i vatromet

Franjo Deranja

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Nakon početka programa u 10 sati, točno u podne – uz otvaranje pjenušca i vatromet – sve je okupljene pozdravio novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić a za dobro raspoloženje pobrinuli su se glazbenici vokalno instrumentalnog sastava Insula & Point te vokalni solist i voditelj Mario Lipovšek Battifiaca



 


NOVI VINODOLSKI   Oko šest tisuća ljudi, građana Novog Vinodolskog i turista, sve zajedno odlično raspoloženih posjetitelja na Trgu Ivana Mažuranića u središtu grada, dočekalo je u isto tako primjerenom ugođaju silvestarsko podne i tradicionalnu Zdravicu 2020-oj godini.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER





Nakon početka programa u 10 sati, točno u podne – uz otvaranje pjenušca i vatromet – sve je okupljene pozdravio novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se glazbenici vokalno instrumentalnog sastava Insula & Point te vokalni solist i voditelj Mario Lipovšek Battifiaca.


Zdravica 2020-oj u Novom Vinodolskom / Foto Franjo DERANJA


Zdravica 2020-oj u Novom Vinodolskom / Foto Franjo DERANJA



Silvestarskoj Zdravici 2020. nazočio je i bivši gradonačelnik Novog Vinodolskog i aktualni ministar mora, prometa i infrastrukture u Vladi RH Oleg Butković.


– Bila je ovo dobra poslovna, posebice uspješna turistička godina, rekao je Piškulić, – u kojoj smo ostvarili odlične rezultate u hotelijerstvu a osobito u dvjema nedavno izgrađenim i otvorenim marinama. Očekuje nas, nadamo se, još jedna, nova i također uspješna godina, 2020., kojoj upravo nazdravljamo a upravo o nama i našem angažiranju ponajviše ovisi i ostvarenje tih želja, očekivanja i planova, premda su u najvećem dijelu očekivanja usmjerena prema investitorima koji su najavili svoj dolazak i ostvarenje projekata u gradnji i obnavljanju hotelskih objekata i turističko-komunalne infrastrukture.


Zdravica 2020-oj u Novom Vinodolskom / Foto Franjo DERANJA


Zdravica 2020-oj u Novom Vinodolskom / Foto Franjo DERANJA



U eno-gastro ponudi bio je lovački gulaš i kuhano vino jer su organizatori tog dijela ponude – uz domaćine, Grad Novi Vinodolski i novljansku Turističku zajednicu, te Centra za kulturu – bili domaća lovačka društva „Gradina“ i „Košutnjak“ te Udruga prijatelja grožđa i vina „Ružica Vinodola“.


Istodobno na obližnjem, središnjem Trgu Vinodolskog zakona upriličena je i Dječja zdravica 2020. godini uz besplatan boravak najmlađih u Dječjem gradu te besplatne krafne i vožnju vlakićem.