Doček

Zaštitnik pomoraca: Crikvenički sv. Nikola darovao 900 paketa i plovidbu brodom

Anto Ravlić

Foto: Anto Ravlić

Foto: Anto Ravlić

Kao dar za Svetog Nikolu, školski brod »Kraljica mora« je počastio djecu i roditelje s tri besplatne panoramske vožnje crikveničkim akvatorijem

CRIKVENICA Sveti Nikola došao je u Crikvenicu. Djeca su ga dočekala u Adventskom parku, a potom se sa slatkim poklonima zaputila na plovidbu brodom jer Crikvenica živi na tradiciji pomorstva i ribarstva pola tisućljeća.Već je subota ponudila bogat program. Na Trgu Stjepana Radića predstavili su se Mali vatrogasci, djeca su se vozila vlakićem svetog Nikole i pogledati koreografiju plesne skupine Dance Queen. Stariji su pohrlili u Adventski park i zabavljali se uz grupe Detour. Vozilo se kočijom ulicama grada, što je ovoblagdanska novina.

Djeca su uživala u kazališnoj predstavi u Gradskoj sportskoj dvorani. Vrhunac je bio dolazak svetog Nikole u Adventski park u kojem je djeci podijelio čak 900 poklona. Kako je rekao, darove će sigurno dobiti sva djeca koja su bila dobra. Neizvjesnost je prekinuo dodajući: Ma i ona manje dobra. Čekao se red za fotografiranje sa svetim Nikolom. Niti lagana kišica, koja se pojavljivala s vremena na vrijeme, nije mogla pokvariti ugođaj za koji se u organizacijskom smislu pobrinuo Grad Crikvenica.


Županijska lučka uprava Crikvenica treći je put organizirala proslavu blagdana Svetog Nikole – zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece.


Program je započeo na vrhu Vele palade u crikveničkoj luci. Domaćini su dočekali članove crikveničkih ribolovnih društava i klubova te Bakarsku gospodu i kapetane odjevene u povijesne odore koji su darivali bakarske baškote, nekad poznate kao »kruh sa sedam kora« ili »kruh pomoraca«. Potom je zaplovio školski brod »Kraljica mora« s kojeg su spušteni vijenci u more, na kameni križ. Kao dar za Svetog Nikolu, »Kraljica mora« je počastila djecu i roditelje s tri besplatne panoramske vožnje crikveničkim akvatorijem.




Otvorenje klizališta Ledena bajka se očekuje s nestrpljenjem. Klizalište između Adventskog parka i plaže otvara se u petak poslije podne.