Tradicija

Zanimljivo druženje: Okupila se generacija Selčana rođena 1949. godine

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Ova je generacija vrlo uspješna, puno smo toga napravili u životu i ostavili smo trag, stvarali smo mjesto i vesela smo generacija – rekao je Ivan Jeličić koji je dodao da su svi dobri prijatelji



SELCE – I dok neki obilježavaju godišnjice mature, Selčani rođeni 1949. godine tradicionalno se okupljaju svakih 10 godina kako bi obilježili godinu rođenja. Ove godine, tijekom večere u restoranu »Kruh i vino« dogovorili su se da će se odsada sastajati svake godine.


Selčani rođeni 1949. godine dobro se poznaju, no svakih 10 godina odvoje jedan dan kako bi obilježili okruglu godišnjicu rođenja. Obično se okupe na jesen, nakon ljetne gužve. Ove godine na druženje su došli Ivanka Beke Antić, Katarina Pađen Antić, Vinko Pobor, Vjekoslava Lončarić Albaneze, Dragomir Gajić, Radojka Ružić Kršul, Ivanka Šnajdar Antić, Ljiljana Mavrić, Slavica Okreša, Ivo Brozović, Branka Plišić Malenica, Ivan Jeličić, Marija Lončarić, Nada Antić i Ivan Lončarić.


– Ova je generacija vrlo uspješna, puno smo toga napravili u životu i ostavili smo trag. Nismo dopustili da život samo prođe kroz nas, stvarali smo mjesto, imamo djecu, unučad i vesela smo generacija – rekao je Ivan Jeličić koji je dodao da su svi dobri prijatelji.




Iako je rođena u Zagrebu, Slavica Okreša Selce smatra svojim rodnim mjestom.


– Radila sam 45 godina u Izvoru, a 60 godina živjela u njemu – rekla je umirovljena djelatnica Centra Izvor Selce. S obzirom na to da je odrasla u tadašnjem dječjem domu u Selcu, cijela ju generacija smatra Selčankom te je i ona svakih 10 godina prisutna na obilježavanju obljetnice.


Selčani su se našli u centru mjesta, a potom su se uputili prema restoranu na večeru. Ondje je odlučeno da se, zbog godina, počnu sastajati jednom godišnje umjesto jednom u desetljeću.