Izuzetno veliko zanimanje za javno otvaranje ponuda

Za »žutu gljivu« na crikveničkoj plaži nudilo se od 95 do 320 tisuća kuna

Anto Ravlić

Tko će se baviti kojom djelatnošću znat će se za osam dana / Foto M. GRACIN

Tko će se baviti kojom djelatnošću znat će se za osam dana / Foto M. GRACIN

Za vodeni park stizale su ponude od 50 do 95 tisuća kuna, za masažu od 21 do 54 tisuće kuna, a za prodaju plažnih rekvizita od 40 do 58 tisuća kuna. Tko će ovog ljeta obavljati djelatnosti na plaži bit će poznato drugi tjedan, kad komisija ocijeni koje su ponude najbolje. Okupilo se 25 ponuditelja, angažiran i zaštitar

CRIKVENICA » Prije dva mjeseca »digao se pijesak« na crikveničkoj plaži. Nije ga digla bura već odluka Grada Crikvenice da će kompletno preuzeti uzde na glavnoj crikveničkoj plaži, najjačem turističkom resursu Crikvenice. Prema toj odluci gradska komunalna firma Eko-Murvica preuzet će iznajmljivanje suncobrana i ležaljki, a sve ostale djelatnosti će na natječaj. Ne želimo da netko drugi osim nas dijeli poslove na plaži, tvrdili su u Gradu. Pobunili su se potkoncesionari Neptun Vaman i Kirica koji su imali najveći obim posla na plaži. Tvrdili su da će nova pravila srozati kvalitetu usluga. Prvi val rasprava je prošao. Pale su i prijave za prijetnje. Nakon dva tjedna sve se smirilo. Barem u javnosti.   

Sve proteklo korektno


Jučer se odigrala nova epizoda. Predaja ponuda koja je zbog velikog interesa prebačena u dvoranu za sastanke u Gradskoj sportskoj dvorani. Okupilo se 25 ponuditelja. Sve je nadgledao i zaštitar.  




Stizale su ponude iz Crikvenice, Šmrike, Rijeke, Zagreba, Samobora, Poreča, Splita, Vukovara… Javila su se i dva obrta registrirana pred koji dan. Dok neki tvrde da se tijekom ljeta na plaži može zgrnuti malo bogatstvo, drugi jamče da se vrlo lako može pokleknuti ukoliko se istrči s previsokom ponudom.



  Najzanimljivije je koliko se kuna nudilo za »ulaz« na plažu. Stigle su 34 ponude. Za prodaju sladoleda stigle su ponude od 15-16 tisuća kuna. Za aqua park se nudilo 50, 70, 68 i 95 tisuća kuna. Za prodaju plažnih rekvizita stigla su ponude od 40 do 58 tisuća kuna. Za ugostiteljsku žutu gljivu i pripadajuće sportske sadržaje, zabavne igre, trampolin i stolni tenis, stigla je ponuda od 95 tisuća kuna. Za plavu gljivu se nudilo 55 tisuća kuna. Masaža je bila vrijedna od 21 do 54 tisuće kuna. Za kafić Galijot nudilo se 54 tisuće kuna. Prodaja sladoleda i bez alkoholnog pića cijenila se na 16 tisuća kuna.


   U roku od osam dana trebalo bi biti poznato tko je dobio posao na plaži. Pojedini nazočni bili su nezadovoljni pojedinim detaljima natječaja. Prema reakcijama jednog od ponuditelja, njegova ponuda nije stigla, no predana je na poštu na vrijeme. Sve je proteklo korektno pa je najmanje posla imao zaštitar.   

Osam dana




Najviše zanimanja pobudila je ponuda firme Šalica iz Rijeke. Za »žutu gljivu« (kafić na plaži op.a.) ponudilo se 95 tisuća kuna, a Šalica je ponudila čak 320 tisuća kuna. Obzirom da je ponuda bila vrlo nejasna, da su ostali »visjeti« neki detalji, pitanje je kako će komisija ocijeniti ponudu Šalice. Naime, za »žutu gljivu« Šalica je ponudila tri ponude, uz spomenutu najveću ponudu, dala je i ponude od 220 i 140 tisuća kuna. Komisija je imala niz pitanja, no kako se nitko iz Šalice nije pojavio na javnom otvaanju ponuda, ostat će nerazjašenjeno za što se sve Šalica natjecala.


   Za osam dana uslijedit će nova epizoda. Vjerojatno će biti nezadovoljnika. Kako će izgledati središnja crikvenička plaža bit će jasno za osam dana, a kako će funkcionirati trebat će pričekati ljeto.