Mnogo upita

Vinodolska općina izdala 301 dozvolu za kretanje, Grad Crikvenica 240

Ljiljana Hlača

To s propusnicama za stanovnike Općine je veliki problem jer smo mi svi orijentirani prema Crikvenici i Vinodolu. Imamo jednu trgovinu u Bribiru koja već u 9 sati nema kruha, a niti jednu benzinsku pumpu – kažu u Vinodolskoj općini



Vinodolska općina krenula je s izdavanjem propusnica za kretanje izvan područja općine u utorak, 24. ožujka, i do sada je putem mjesnih odbora izdano ukupno 246 propusnica, a putem onlinea ovaj dokument je dobilo 55 osoba. Na području općine prema posljednjem popisu živi 3.500 stanovnika.


– To s propusnicama za stanovnike Općine je veliki problem jer smo mi svi orijentirani prema Crikvenici i Novom Vinodolskom. Imamo jednu trgovinu u Bribiru koja već u 9 sati nema kruha, a niti jednu benzinsku pumpu. Nadalje, velikih teškoća imaju i oni koji žive i rade u Rijeci, ali prebivalište im je negdje u Općini – saznali smo.


Ima različitih zahtjeva pa i onih za odlazak frizeru i slično, no treba još jednom naglasiti da će se ovaj dokument izdati samo za neodgodive razloge.




– Upita ima mnogo, a oni koji rade na tome rješavaju ih i izvan radnog vremena. No, građani su zapravo jako dobro prihvatili sva ograničenja kretanja i kad je to u pitanju, tu nije bilo kršenja – rekao nam je Grbić.


Kad je riječ o području grada Crikvenice, Stožer Grada Crikvenice do sada je izdao 240 propusnica, a odbijeno je 210 zahtjeva. Kako smo saznali od njegovog načelnika Veselka Mutavgjića, iz dana u dan je sve bolja situacija, a u prilog ide i nešto hladnije vrijeme.


Građani su kod kuće, izlaze samo za nužno. Svi ugostiteljski objekti i hoteli su zatvorili svoja vrata, tu problema nije bilo, a interveniralo se jedino u slučaju radova, koji su u tijeku i izvode se na hotelu Miramar. Problem je bio u gradilištu – previše radnika te radnici koji se ne pridržavaju preporučenog razmaka.


Pretpostavlja se da je od prošlog vikenda, odnosno od potresa u Zagrebu, na područje Rivijere došlo više od 500 osoba, mahom vlasnika kuća za odmor na ovom području. Crikvenica i okolica epidemiološki su stabilne, navedeno je dalje, a načelnik Stožera Mutavgjić ovu je priliku iskoristio da se zahvali svim građanima na poštovanju mjera. Pozvao ih je na strpljenje (jer će nam ono još trebati), a zahvala je išla i prema javnim službama, od policije pa nadalje, odnosno svima koji sudjeluju u provedbi mjera Nacionalnog stožera.