Poznata manifestacija

Večeras u Starom gradu u Bribiru predstavljanje kandidatkinja za Ružicu VInodola

P. N.

Najatraktivniji dio programa / Arhiva NL

Najatraktivniji dio programa / Arhiva NL

Zasigurno najatraktivniji dio programa su same igre tj. natjecanja temeljem kojih se dobiva konačna pobjednica i sama završna povorka novljanskim Korzom hrvatskih branitelja do Precrikve



Već dobro poznata manifestacija Ružica Vinodola održat će se u Vinodolu po trinaesti put, a večeras će se, s početkom u 21 sat, u Starom gradu u Bribiru predstaviti 12 djevojaka iz cijele Primorsko-goranske županije koje će se boriti za prestižnu titulu Ružice Vinodola. Riječ je o manifestaciji tijekom koje se djevojke natječu u devet igara, odnosno vještina vezanih uz vinarstvo i vinogradarstvo (poput nošenja ili mašćenja grožđa) i običaje iz nekadašnjeg života u Vinodolu. Natjecanje prate suci koji mjere vrijeme i količine, a žiri odlučuje koja je od kandidatkinja najbolja i najvještija.


Zasigurno najatraktivniji dio programa su same igre tj. natjecanja temeljem kojih se dobiva konačna pobjednica i sama završna povorka novljanskim Korzom hrvatskih branitelja do Precrikve. Taj završni dio održat će se idući tjedan, pri čemu će u četvrtak, 18. kolovoza biti održana Noć vina u Pavlomiru uz prvo natjecanje za Ružicu, zabavu i ples. U petak, 19. kolovoza slijedi drugo natjecanje i dolazak Ružica novljanskim Korzom, dok će se u subotu 20. kolovoza održati finalno natjecanje i proglašenje pobjednice. Organizatori ove popularne i od publike odlično prihvaćene manifestacije turističke su zajednice Vinodolske općine i Novog Vinodolskog, Pavlomir d.o.o., a pokrovitelji su Vinodolska općina, Grad Novi Vinodolski i Katarina-line iz Opatije.


Manifestacija je dobitnik brojnih priznanja i nagrada (Plavi cvijet, Zeleni cvijet, međunarodna nagrada Diploma INTERSTAS ‘2007. »Zasluge za turizam«, Srebrna povelja »Suncokret ruralnog turizma Hrvatske« i još brojne druge…).