Udruga navijača Rijeke

Večeras svečano porinuće ‘Vavik vjerne Kirije’

Ivan Volarić

Uvodna riječ pripast će Miši Cvijanoviću, doajenu riječkoga sportskog novinarstva, koji je za svoje bogate karijere osim riječkom nogometnom prvoligašu, dio svojega novinarskog opusa posvetio upravo Crikvenici u kojoj je proveo dobar dio svojega djetinstva



RIJEKA Večeras u 20 sati u Gradskoj vijećnici grada Crikvenice zakazan je početak svečane Skupštine Udruge navijača Rijeke s područja gradova Crikvenice, Novoga Vinodolskog i Općine Vinodolske – Vavik vjerne Kirije.


Uvodna riječ pripast će Miši Cvijanoviću, doajenu riječkoga sportskog novinarstva, koji je za svoje bogate karijere osim riječkom nogometnom prvoligašu, dio svojega novinarskog opusa posvetio upravo Crikvenici u kojoj je proveo dobar dio svojega djetinstva.


Sjednicom će moderirati Irena Krmpotić, ravnateljica Gradske knjižnice Crikvenica, u čijim prostorijama je upriličena mini izložba iz povijesti navijanja za Rijeku na Kiriji u posljednjih 40 godina.




Svoj dolazak, pored delegacije HNK Rijeke i KNA Armade, potvrdili su predstavnici gradova Crikvenice i Novoga Vinodolskog, Općine Vinodolske, Primorsko-goranske županije te skupina bivših igrača (neki su kasnije bili treneri i direktori kluba) Rijeke, vezani uz crikvenički kraj, poput Vladimira Lukarića (prvi riječki poslijeratni reprezentativac), Klementa Čubranića, Ivana Katnića, Marijana Brnčića, Nikice Dide Milenkovića, Mladena Mladenovića i Dalibora Starčevića. Svi oni će ujedno postati i počasni članovi Udruge.


Nakon Skupštine nastavit će se s druženjem u Beach baru Figa uz taktove  kirsko-bodulsko-riječkog sastava The Bad Bones, odnosno vokalno-instrumentalnog sastava Mirakul.


Na samoj Skupštini bit će omogućeno učlanjivanje u Udrugu, ali i HNK Rijeku te će se istodobno primati prijave za pretplate (tribine I4 i S3-5).