Dobro posjećena smotra

VINODOLSKE LJETNE VEČERI Drivenički kaštel se klapama prisjetio Olivera

Nataša Car

Foto N. Car

Foto N. Car



DRIVENIK U prekrasnom ambijentu driveničkog kaštela održana je 13. Smotra klapa u Driveniku. To je ujedno bilo posljednje i najposjećenije događanje u sklopu tradicionalne ljetne manifestacije na području Vinodolske općine – 18. Vinodolskih ljetnih večeri. Od osam klapa, četiri su bile muške, a četiri ženske.


Voditelj Joso Krmpotić svima je poželio dobrodošlicu i predstavio prvog sudionika, ujedno i domaćina, tribaljsku klapu Tić. Nakon njih na red su došli ženski glasovi iz bribirske klape Žurnade. Nakon domaćih sudionika na pozornicu su stupile muška klapa Škrljevo, ženska klapa Hreljin, dvije klape iz Kastva, jedna muška i jedna ženska, zatim ženska klapa Sv. Jelena iz Dramlja i i muška klapa Pinquentum iz Buzeta. Svaka je klapa nakon nastupa osim velikim aplauzom nagrađena i buteljom vina iz Pavlomira te zahvalnicom koje su im dodijelili voditelj Joso Krmpotić i direktorica Turističke zajednice Vinodolske općine Iris Bruketa Milić. Direktorica Bruketa Milić istaknula je da su zadovoljni posjećenošću ne samo završne večeri, već svih događanja u sklopu manifestacije koja je ove godine postala punoljetna. Čelnica turističke zajednice Vinodola je dodala da svake godine smotra klapa u atraktivnom ambijentu privlači sve više zaljubljenika u klapsku pjesmu. Direktorica se zahvalila svima koji su pomogli u realizaciji ovogodišnje manifestacije i posebno Vinodolskoj općini koja turističkoj zajednici pruža podršku u svim projektima kojima je cilj ponuditi dodatni sadržaj gostima koji nalaze Vinodol kao idealnu destinaciju za odmor.


Manifestacija nije mogla završiti na bolji način jer klape su za prisutne pripremile posebnu poslasticu. Kao šećer na kraju sve su klape zajedno stale na pozornicu i otpjevale »Kad mi dođeš ti« u sjećanje na Olivera Dragojevića što je posebno oduševilo publiku.Uz Turističku zajednicu Vinodolske općine u organizaciji ovogodišnje smotre klapa sudjelovala je tribaljska klapa Tić. Smotra je organizirana pod pokroviteljsvom Vinodolske općine i HEP d.d. kao generalnog pokrovitelja.