Iznajmljivači

VELIKA SRCA Za 130 godina crikveničkog turizma – 130 sretnih priča

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Prve obitelji iz unutrašnjosti Hrvatske te iz susjedne Bosne i Hercegovine koje će kroz ovu humanitarnu akciju doći u Crikvenicu očekuju se već u lipnju, a zadnje, prema prijavama u rujnu



CRIKVENICA Grad Crikvenica ove godine slavi velikih 130 godina turizma, a povodom te velike obljetnice pokrenuta je humanitarna akcija 130 godina za 130 sretnih priča. Akcija je ovo na koju su se na poziv gradonačelnika mogli prijaviti svi iznajmljivači, hoteli i ostali djelatnici u turizmu zaključno sa 15. travnjem te ponuditi smještaj na minimalno četiri dana za broj ljudi koji žele.


– Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima Crikvenice kao i poslovnim subjektima koji su pokazali svoje veliko srce i na apel gradonačelnika otvorili vrata svojih apartmana, soba, hotela koji će ove sezone primiti obitelji slabijeg imovinskog stanja iz unutrašnjosti Hrvatske te iz susjedne Bosne i Hercegovine.


Prijave su prikupljene i u tijeku je pristizanje informacija županija iz unutrašnjosti Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine o obiteljima koje će doći ljetovati u Crikvenicu te su izmijenjeni kontakti kako bi se gosti oko detalja mogli dogovoriti s lokalnim iznajmljivačima i drugim smještajnim kapacitetima. Prve obitelji koje će kroz ovu humanitarnu akciju doći očekuju se već u lipnju, a zadnje, prema prijavama u rujnu – priopćili su iz crikveničke gradske uprave, uz zaključak da je »crikveničko srce, kao i u ratne dane kada je Crikvenica bila dom mnogim izbjeglicama, i sada zakucalo za one koje se kroz ovu akciju može razveseliti i ugostiti ih u Crikvenici«.




Humanitarna akcija je pokrenuta ove godine, a, kako je obrazloženo na njezinom početku, iako turizam iz godine u godinu dobiva sve veći značaj za Crikvenicu i pruža sve veću mogućnost za zaradu, odlučili su pozvati sve koji raspolažu smještajnim kapacitetima da »stave osobne interese po strani i na tjedan dana nekom izmame osmijeh na lice, dijeleći ono što oni svakodnevno uživaju«.


– Vjerujemo da će ova akcija iznjedriti i mnogo novih, dugotrajnih prijateljstava i još mnogo uzajamnih posjeta. Budite upravo Vi ti koji će usrećiti 130 obitelji, mnogoj djeci uljepšati djetinjstvo i ovom gestom omogućiti da i oni uživaju u našem predivnom Jadranu sa svojom obitelji – bio je poziv koji je iznajmljivačima na početku akcije uputio gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina.


Sudeći po odazivu, iznajmljivači i hotelijeri, prihvatili su rado ovaj poziv i uskoro stižu prvi gosti.