Selce

Ulaganja i promjene u najvećem hotelu u Selcu: “Varaždin” će nositi ime zaštitnice mjesta – Katarine

Biljana Savić

Uprava Jadrana u suradnji s Vijećem MO Selce odlučila da se hotelVaraždin po novom zove po zaštitnici mjesta / Snimila Biljana Savić

Uprava Jadrana u suradnji s Vijećem MO Selce odlučila da se hotelVaraždin po novom zove po zaštitnici mjesta / Snimila Biljana Savić

Hotel Varaždin izgrađen je 1971. godine kao hotel A kategorije, no zbog poteškoća u poslovanju i nedovoljnog ulaganja tijekom godina, pao je na samo dvije zvjezdice.



Hotel Varaždin u Selcu dobiva novo ime – Hotel Katarina. Odluku o promjeni naziva hotela smještenog u Selcu Uprava Jadrana donijela je u suradnji s Vijećem mjesnog odbora Selce, a ime Katarina odabrano je prema zaštitnici mjesta, sv. Katarini.


Hotel Varaždin izgrađen je 1971. godine kao hotel A kategorije, no zbog poteškoća u poslovanju i nedovoljnog ulaganja tijekom godina, pao je na samo dvije zvjezdice. Ove godine Jadran d.d. provodi investiciju kompletnog uređenja hotela s ciljem podizanja kategorije na četiri zvjezdice, a investicija se odvija u dvije faze, od kojih prva obuhvaća uređenje soba sa kupaonicama, uređenje hotelskih hodnika, zamjenu kompletnih instalacija hotela, ugradnju klimatizacijskog sustava i sustava vatrodojave, uređenje ulaznog prostora, bara i restorana. Vrijednost te investicije je 29 milijuna kuna, a financirana je dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz kredita HBOR-a kroz program kreditiranja turističkog sektora. Također, dio investicije pokrivaju i bespovratna sredstva Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost u maksimalnom iznosu od 1,4 milijuna kuna. Druga faza uređenja, koja će obuhvaćati uređenje bazena, izgradnju wellnessa te prostora za pružanje zdravstvenih usluga planirana je za proljeće 2017. godine te je procijenjena na 13 milijuna kuna.


– Za promjenu naziva hotela odlučili smo se iz nekoliko razloga. S obzirom na godine neulaganja i pada kategorije hotela smatramo da je potrebno tržištu jasno komunicirati promjenu u kvaliteti smještaja i usluge, a to je najbolje učiniti repozicioniranjem brenda hotela. Idemo s nazivom koji nosi međunarodni karakter i koji nije težak za komunikaciju u smislu sadržavanja dijakritičkih znakova. Također, odabrani naziv je jednostavan kako bi bio pogodan za optimalnu vidljivost u on-line kanalima prodaje i na raznim tražilicama, u što je Jadran prošlih godina uložio značajna sredstva. S obzirom na to da je hotelVaraždin najveći hotel u Selcu, složili smo se s predstavnicima lokalne zajednice da će dostojno nositi ime zaštitnice mjesta, sv. Katarine. Na nama u Jadranu je da ovaj hotel pod novim imenom bude još više na ponos čitavog mjesta, kaže Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.