Novi Vinodolski

U plaže Novog uloženo 900 tisuća kuna

Anto Ravlić



NOVI VINODOLSKI U ovogodišnju ljetnu sezonu Novi Vinodolski ušao je s dodatnih 200 metara uređenih plaža. U uređenje plaže na Obali Petra Krešimira IV Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Grad Novi Vinodolski uložili su 900 tisuća kuna.


Stijene su zamijenila sunčališta, izgrađen je i potporni zid, što je zaštitilo plažu ali i proširilo šetnicu. Osobe koje se slabije kreću dobile su rampa za prilaz, a ulaz u more omogućen je postavljanjem lifta.


– Povećan broj dolazaka turista, osobito prilikom organiziranih jednodnevnih dolazaka, te izgradnja marine u Novom Vinodolskom i luke u uvali Muroskva, značajno su smanjili plažni prostor, a budući da nam je »sunce i more« dominantan turistički proizvod, ulaganje u povećanje plažnog prostora je neophodno, smatra gradonačelnik Velimir Piškulić.




Plaža se opremila komunalnom opremom – tuševima i rukohvatima, te pametnom klupom, koja se napaja solarnom energijom, a sadrži različite mogućnosti, od pametnog USB punjenja, mobilnog Interneta do informiranja građana i prikupljanja informacija.


– Navika komuniciranja Internetom nešto je čega se suvremeni čovjek, čak i na odmoru, ne želi odreći, stoga je Internet u ponudi urbane plaže jednostavno neizostavan, istaknula je Sandra Ristić, voditeljica odsjeka za EU fondove i projekte.