Spreman za sezonu

U Novi Spa Hotels & Resort stiže 400 prvomajskih gostiju

Slavica Bakić

Nakon što je krajem ožujka raskinut ugovor s talijanskim Valturom, koji je resort imao dvije godine u najmu, upravljanje su opet preuzeli Hoteli Novi koji očekuju rekordnu sezonu, kakvu očekuju i u TZG-u, zahvaljujući širenju ponude i kapaciteta



NOVI VINODOLSKI Baš kako je gradonačelnik Velimir Piškulić nedavno najavio na sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanje Zorana Butorca (PGS) o tome »kakvo je stanje ovo ljeto sa Zagori«, Novi Spa Hotels & Resort jučer su otvorili vrata i dočekali prve ovosezonske goste.


Nakon što je krajem ožujka raskinut ugovor o najmu s talijanskom tvrtkom Valtur, turističkim gigantom sa sjedištem u Milanu, koji je resort u Novom uzeo u najam prije dvije godine, upravljanje je ponovo preuzela tvrtka Hoteli Novi. Prema riječima Zvonimire Orešar, generalne menadžerice tvrtke, prvi gosti su stigli već jučer, a tijekom prvosvibanjskog vikenda očekuju oko 400 gostiju, najviše iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke.


Potraga za kadrom


– Prodaja za ljetnu sezonu ide izuzetno dobro i vjerujem da će ova godina biti nastavak uspješnog niza zadnjih četiri-pet godina u hrvatskom turizmu te da će rezultati biti rekordni. Zahvaljujući našim raznovrsnim sadržajima za kongrese, evente i incentive jako smo zadovoljni i s prodajom u predsezoni. Bilježimo rast prodaje MICE segmenta na hrvatskom tržištu, što je znak da se cjelokupna ekonomija u Hrvatskoj oporavlja. Uz uobičajenu ponudu i MICE (kongresi, eventi, incentive), za jesen pripremamo posebnu prodaju iz segmenta wellnessa i specijalnih preventivnih zdravstvenih paketa – najavljuje Zvonimira Orešar.


Novi Spa Hotels & Resort u visokoj sezoni, kaže, zapošljava do 250 djelatnika. – Kao i svi hotelijeri u Hrvatskoj, u stalnoj smo potrazi za kvalitetnim djelatnicima, a ove godine je situacija vrlo zahtjevna. Osjeća se nedostatak stručnih djelatnika, ali i pomoćnog osoblja. Najvažnije je i mi ćemo učiniti sve da naši gosti to ničim ne osjete – pojašnjava Orešar, dodajući da imaju jako puno vjernih gostiju koji im se redovno vraćaju. – Zato im svake godine moramo ponuditi nešto novo i drugačije, u smislu zabave, programa, dodatnih usluga… i tako će biti i ove godine – obećaje generalna menadžerica Hotela Novi.




Direktor Turističkog ureda TZG-a Novi Vinodolski, Vladimir Butković, ističe da Novi Vinodolski ove godine ima i veliku čast zastupati državu, kao jedini predstavnik Hrvatske, u natjecanju za visokoprestižnu nagradu Međunarodni Zlatni cvijet svijeta u 2018. godini. U natjecanju sudjeluju gotovo sve države svijeta, a glavni cilj mu je povećati ulogu hortikulture, turizma i okoliša te zaštite ruralnog i urbanog ambijenta. Sam program želi ohrabriti lokalne vlasti da očuvanjem okoliša poboljšavaju kvalitetu života svojih stanovnika.


– Dolazak članova povjerenstva ovog natjecanja očekujemo krajem lipnja i u tijeku su pripreme na uljepšavanju grada, prije svega zelenih površina, kako bismo i povjerenstvo, ali i naše goste, dočekali u što ljepšem gradu – kaže Butković.



Novi restorani


Zadovoljstvo činjenicom da su Novi Spa Hotels & Resort otvorili vrata, i to već uoči prvomajskih blagdana, ne krije ni Vladimir Butković, direktor Turističkog ureda TZG-a Novog Vinodolskog.


– Za prvomajske praznike očekujemo veći broj gostiju, osobito iz Slovenije, i raduje nas da je ovaj objekt, važan za novljansku turističku ponudu, otvoren. Otvoreni će biti i kampovi te manji hoteli, dok će Hotel Lišanj prve goste primiti tek krajem lipnja jer još uvijek traje sveobuhvatna adaptacija prostora koji se diže na razinu četiriju zvjezdica – kaže Butković, ističući kako su u Novom uvjereni da će ova turistička sezona biti rekordna te da će oko 9.000 smještajnih jedinica, koliko ih je na ovome području u hotelima, kampovima i privatnom smještaju, biti maksimalno iskorišteni.


Rekordnom broju gostiju trebala bi pridonijeti i brojna događanja koja će ove godine biti organizirana u Novom, a vezana su uz dvije važne obljetnice – 140 godina turizma u ovom gradu i 730 godina Vinodolskog zakona. Prvi programi već su započeli, a vezani su uz proslavu blagdana sv. Filipa i Jakova.


– Dvije marine, Mitan marina u uvali Muroskva i gradska Marina Novi, praktički su završene, a ono što me osobito raduje je da ove godine ulazimo u sezonu s nekoliko novih vrhunski uređenih restorana i tako dižemo kvalitetu gastro ponude u gradu – zaključuje glavni novljanski turistički »operativac« Vladimir Butković.