Radovi u tijeku

U Crikvenici se intenzivno spremaju za novu turističku sezonu, a samo u kupališta ulažu 2 milijuna kuna

Ljiljana Hlača

Gradska plaža Crikvenica / Arhiva NL

Gradska plaža Crikvenica / Arhiva NL



Radovi na sanaciji stijenskog pokosa Havišće, istoimene plaže u Jadranovu, u završnoj su fazi, a to je samo jedan od zahvata na kupalištima Rivijere, koje Grad Crikvenica planira obaviti prije turističke sezone. Radovi na Havišću stoje 1.200.000 kuna, a osim ovog iznosa na crikveničke plaže utrošit će se, jednako kao i lani, oko dva milijuna kuna.


 


Plaže, dvadesetak njih, veliki su adut Crikveničke rivijere, a najbolje opremljena je Gradska plaža kojom do kraja 2017. godine upravlja KD Eko Murvice i koja se naplaćuje do 17 sati.




 


U Gradu smatraju da Eko Murvica dobro obavlja posao koncesionara, što potvrđuju i brojne nagrade koje ovo kupalište dobiva.


 


– Ove godine dohranom pokosa sanirat će se plaža Balustrada koja je dosta zapuštena (procjena vrijednosti ovog zahvata je oko 100.000 kuna), najavljuje zamjenik gradonačelnika Grada Crikvenice Veselko Mutavgjić, dodajući će se i ove godine nastaviti pomagati nositeljima koncesijskih odobrenja u materijalu, odnosno u obnovi završnog sloja plaža.


 


– Za tu svrhu izdvojeno je 200.000 kuna. Ta pomoć funkcionira na način da vrijednost materijala koji se planira utrošiti na plažu dijeli između Grada i koncesionara. Tako potičemo koncesionare i nositelje koncesijskih odobrenja da i oni pridonose očuvanju kvalitete plaža što je vrlo važan faktor u cjelokupnoj turističkoj ponudi, navodi Mutavgjić.


 


Uz gradsku plažu pod koncesijom su plaže Kaštel, Rokan i Omorika.


 


Osim pokosa Havišće, popravljat će se dijelovi istoimene plaže (tu se već betonira jedno sunčalište), dok se od Selca pa do Jadranova uz dohranu planiraju popravljati rive, škuljere, prilazne stepenice plažama, ograde te površine plaža.


 


Oštećenja na plažama utvrđuje Tim za urbanu opremu i plaže, sastavljen od predstavnika Grada, TZ-a i  Eko Murvice.